Čilič po petih, Djokovič po štirih nizih v polfinale OP ZDA

09.09.2015
NEW YORK, ZDA - V prvem polfinalu letošnjega Odprtega prvenstva ZDA se bosta pomerila Nekdanji in aktualni prvak. 1. igralec sveta Novak Djokovič bo izzval branilca naslova Marina Čiliča.

Najboljši hrvaški teniški igralec Marin Čilič je po dramatičnem boju in petih nizih premagal Joja-Wilfrieda Tsongaja. Rezultat  6-4, 6-4, 3-6, 6-7(3), 6-4.

Branilec lovorike v Flushing Meadowsu je imel že dva niza prednosti, v četrtem tudi zaključno žogo, pa je vse skupaj reševal v petem delu.

''Za mano je velik mentalni boj potem, ko sem izgubil 3. niz. Pogoji so bili zelo težki, Tsonga pa je igral odlično. Na koncu je bila zelo pomembna kondicijska pripravljenost. Zelo sem ponosen nase'', je povedal Čilič.

Dvoboj na največjem stadionu za tenis je bil res napet, lahko bi rekli električen. Marin je prelomil uvodni niz v 9. igri, drugega na sredini, v tretjem pa se je Francoz vrnil. Odločilna prednost mu je uspela v 8. igri. Dramatično je bilo v 4. nizu, kjer je imel Hrvat pri 5-4 že žogico za brejk, vendar je zgrešil dokaj lahek 'slize' blizu mreže, odločitev pa je padla v tajbrejku, v katerem je bil Tsonga boljši. Oba sta s sijajnimi potezami dvigala atmosfero, Čiliču pe ja v 5. nizu uspelo izkoristiti slabše serviranje v igri tekmeca in prednost zadržati do konca.

Novak Djokovič ni briljiral, a je bil dovolj dober, da je domov poslal Felicana Lopeza. V polfinalu zadnjega Grand Slama sezone v New Yorku se bo pomeril z branilcem naslova Marinom Čiličem

Novak Djokovič ni briljiral, a je bil dovolj dober, da je domov poslal Felicana Lopeza. V polfinalu zadnjega Grand Slama sezone v New Yorku se bo pomeril z branilcem naslova Marinom Čiličem

Prvi teniški igralec sveta Novak Djokovič je prečrtal še Feliciana Lopeza. Srb je slavil s 6-1, 3-6, 6-3, 7-6(2) in se deveto leto zapored uvrstil v polfinale OP ZDA. Njegova igra ni bila briljantna, a dovolj dobra, da je izločil neugodnega Španca, sedaj pa ga čaka Marin Čilič, ki je njegova stalna stranka - premagal ga je v prav vseh medsebojnih tekmah.

Nole je vedel, da bo Lopez zelo težek tekmec, še posebej, ker je prvič prišel v četrtfinale newyorškega Slama in ni imel kaj izgubiti. V 2. nizu je le ta 'sprostil' roko in vzel niz Srbu, v nadaljevanju pa je Djokovič dobro izkoristil vse ponujene priložnosti, predvsem na začetku 3. niza, ko je zapisal igro in brejk na račun nekaj napak Španca in s tem naredil razliko. Končna odločitev je padla v podaljšani igri 4. niza, kjer pa je 1. tenisač pokazal igro vredno najboljšega na svetu. Prevzel je kontrolo kar se je takoj poznalo na rezultatu.

 

US OPEN
Kraj: New York, ZDA
Datum: 31.08.2015 - 13.09.2015
Kategorija: Grand Slam
Žreb: S-128, D-64
Nagradni sklad: $ 19,852,700
Podlaga: Trda
http://www.usopen.org/index.htmlČetrtfinale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 18-Feliciano Lopez (Spain) 6-1 3-6 6-3 7-6(2)
9-Marin Cilic (Croatia) beat 19-Jo-Wilfried Tsonga (France) 6-4 6-4 3-6 6-7(3) 6-4      

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete