Švicarja suvereno v medsebojni polfinale na OP ZDA. V Londonu tudi Wawrinka.

10.09.2015
NEW YORK, ZDA - V drugem polfinalu Odprtega prvenstva ZDA se bosta med seboj pomerila najboljša švicarska tenisača Roger Federer in Stan Wawrinka.

Švicarji že imajo finalista na letošnjem zadnjem Grand Slamu. V drugem polfinalu OP ZDA se bosta namreč pomerila Federer in Wawrinka, oba pa sta bila v polfinalu izjemno suverena.

34-letni Roger Federer sploh še ni izgubil niza do polfinala. Njegovo moč je v četrtfinalu občutil tudi Francoz Richard Gasquet, ki enostavno ni imel nobenih možnosti. 17-kratni zmagovalec Grand Slamov je slavil s 6-3, 6-3, 6-1 po manj kot 1 uri in pol.

Teniški zvezdnik iz Basla igra kot namazan stroj, z Gasquetom pa še ni izgubil obračuna na trdi podlagi. V polfinalu ga čaka prijatelj Stan Wawrinka, s katerim ima prav tako fantastično razmerje 16-3.

''Mislim, da sem odigral zelo dober dvoboj. Imel sem odličen občutek na returnu. Sedaj se bom pomeril s Stanom, ki je res zelo izboljšal svojo igro. Vesel sem, da bova igrala med seboj v polfinalu'', je povedal Federer, ki se je uvrstil v 38. polfinale na turnirjih velike četverice.

Roger Federer je brez težav v četrtfinalu OP ZDA opravil z Richardom Gasquetom

Roger Federer je brez težav v četrtfinalu OP ZDA opravil z Richardom Gasquetom

30-letni Stan Wawrinka se je z zmago nad Kevinom Andersonom uvrstil v polfinale OP ZDA, prav tako pa je četrti udeleženec zaključnega turnirja osmerice, ki bo novembra v Londonu. 

Stan je fantastično serviral in gladko porazil Južnoafričana s 6-4, 6-4, 6-0. Zanj je to drugi polfinale v New Yorku, njegove predstave pa so vse boljše. Gre za dvakratnega zmagovalca turnirjev velike četverice (letos je slavil na Roland Garrosu), zato bo švicarski obračun za finale v Flushing Meadowsu zelo napet. 

 

 

US OPEN
Kraj: New York, ZDA
Datum: 31.08.2015 - 13.09.2015
Kategorija: Grand Slam
Žreb: S-128, D-64
Nagradni sklad: $ 19,852,700
Podlaga: Trda
http://www.usopen.org/index.htmlPolfinale:

2-Roger Federer (Switzerland) beat 12-Richard Gasquet (France) 6-3 6-3 6-1
5-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat 15-Kevin Anderson (South Africa) 6-4 6-4 6-0  

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete