Čilić zlomil še Južnija za tretji finale Zagreba!

09.02.2013
ZAGREB, HRVAŠKA - V velikem finalu letošnjega ATP turnirja v Domu sportova se bosta udarila domačin Marin Čilić in Avstrijec Jurgen Melzer.

Avstrijec Jurgen Melzer je v polfinalu premagal Nizozemca Robina Haaseja s 7-6(2), 6-3 ter izboril finale zagrebšega Indoorsa.

4. nosilec bi lahko že prvi niz dobil hitreje, toda izpustil je vse štiri priborjene brejk priložnosti. Kakorkoli, v podaljšani igri je zaigral odlično in tekmecu prepustil le dve točki. Že na začetku drugega dela je prišel do brejka, ki ga je podvojil ter povedel 5-2. Po veliki prednosti se je nekoliko preveč sprostil, pustil, da mu 'tulipan' odvzame servisno igro, a je že v naslednji končal nalogo, ko je izkoristil 4. zaključno žogo. ''Bilo je težko. Dobro sem odigral tajbrejk in to je odločilo. Servis je deloval dobro. Vem, da bi vsi radi v finalu videli Čilića. Kdorkoli bo moj tekmec bo težko'', je povedal Melzer takoj po dvoboju.

Jurgen Melzer je zabeležil 300. zmago v karieri in finale Zagreba

Jurgen Melzer je zabeležil 300. zmago v karieri in finale Zagreba

Kasneje se je vse uresničilo po željah domačinov in organizatorjev. 1. nosilec in dvakratni zmagovalec Zagreba Marin Čilić je po 2 urah in pol v polfinalu zlomil Mihaila Južnija, ki je branil naslov.

V 7. igri je prvi prišel do brejka Rus, s tem pa je dobil tudi prednost, da je osvojil 1. niz, čeprav ga je Čilić na kratko ujel. Južni je v naslednji del dvoboja odšel nekoliko poškodovan, Hrvat pa je takoj izkoristil ponujeno priložnost in v 7. igri odvzel servis. Z dobrim serviranjem je hranil vodstvo, dobil niz, v tretjem pa na koncu strl tekmeca za tretji finale pred domačimi gledalci in 16. v karieri.

''Mihail je igral zelo dobro, tu se odlično počuti. Izkoristil sem njegove težave z nogo'', je povedal Čilić, katerega sedaj čaka Melzer. ''Njegova igra mi odgovarja. Imam dober rezultat z njim (6-2), poleg tega včasih igra izjemno, nato pa nepričakovano slabo. Upam, da mi jutri navijači pomagajo do zmage'', je še dodal Medjugorec, ki je na turnirju izločil Žemljo in včeraj Kavčiča.

 

PBZ Zagreb Indoors
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 04.02.2013 - 10.02.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.zagrebindoors.com/Polfinale:

1-Marin Cilic (Croatia) beat 3-Mikhail Youzhny (Russia) 4-6 6-4 6-3
4-Jurgen Melzer (Austria) beat Robin Haase (Netherlands) 7-6(2) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete