Čudežna deklica iz Češke osvojila Čenaj

21.09.2022
ČENAJ, INDIJA - Linda Pruhvirtova je pri 17 letih zmagala na WTA 250 turnirju v Čenaju.

Indijski Čenaj je gostil WTA 250 turnir, na katerem pa je pokal domov odnesla komaj 17-letna Linda Fruhvirtova iz Češke. V finalu je s 4-6, 6-3, 6-4 premagala Poljakinjo Magdo Linette, v tretjem nizu je najstnica tudi obrnila potek tekme in nadoknadila zaostanek 1-4.

Ja, Fruhvirtova ima za sabo sanjski teden in to že pri rosnih letih. Gre za talentirano igralko, a en sam teden še ne prinese pomladi. Ne glede na to pa se sedaj lahko pohvali, da je zmagovalka na turneji.

''Vem, da sem v solidni formi in verjela sem, da lahko pridem do dobrega rezultata. Na koncu se je izšlo sanjsko, seveda precej bolje kot sem pričakovala'', je žarela Fruhvirtova, najmlajša zmagovalka letošnjega leta na WTA turneji. Lani je nekaj dni mlajši od nje do prvenca uspelo priti Coco Gauuf v Parmi.

Fruhvirtova se je z zmago v čenaju tudi prebila v TOP 100 na svetovni teniški lestvici, napredovala pa bo tudi poraženka v finalu Magda Linette. Poljakinja je bila v petem kariernem finalu.

Kot zanimivost na dodamo, da je bil ti velik teden za družino Fruhvirtove. Linda ima tudi mlasšo sestro Brendo, ki na ITF turnirjih zelo blesti. 15-letna Brenda je ta teden slavila v Santa Margheriti di Puli in to je njen peti zaporedni naslov na ITF turneji, nanizala je kar 25 zaporednih zmag.


Chennai Open
Kraj: Čenaj (IND)
Datum: 12.09.2022 - 18.09.2022
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 251,750 USD

Finale:

Linda Fruhvirtova (Czech Republic) beat 3-Magda Linette (Poland) 4-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete