Dalila in Polona v Dubaju čakata na morebitno odpoved in srečo

16.02.2019
DUBAJ, Z.A.E. - Obe slovenski teniški igralki v kvalifikacijah močnega turnirja serije WTA Premier v Dubaju sta izgubili v odločilnem krogu.

Ne Jakupovičevi, ne Hercogovi ni uspelo zmagati v odločilnem krogu kvalifikacij skoraj 3 milijone USD vrednega turnirja WTA serije Premier v Dubaju, čeprav sta bili na papirju obe favoritinji.

Sedemindvajsetletna Dalila Jakupovič (86. na WTA) je bila grdo poražea s strani Američanke Jennifer Brady. 23-letna Američanka, 119. igralka sveta, je slavila s 6-0, 6-3, dvoboj pa je trajal manj kot uro. V 1. nizu je Dalila ujela vsega osem točk, močno je bila podrejena, nekaj odpora ji je uspelo nuditi v drugem delu. 

28-letna Polona Hercog, ki je ta teden na 88. mestu WTA lestvice, se je soočila s Čehinjo Lucie Hradecko, nekoč 41. na svetu, danes pa šele 456. igralko sveta. Po dobljenem uvodnem nizu je bila vse slabša, v končnici izgubila 2. niz, v tretjem pa z vsega 10 osvojenimi točkami dobila kravato in izpadla iz tekmovanja. Rezultat je bil 2-6, 7-5, 6-0.

Obe Slovenki torej čakata na srečo, na morebitno kakšno odpoved, da se uvrstita kot srečni poraženki v glavni del. Eni se je že nasmehnila. Po odpovedi je Jakupovičeva v glavnem delu, kjer bo igrala s Kazahstano Zarino Dijas, ki je začela v kvalifikacijah. Zmagovalka bo v 2. krogu igrala z Angelique Kerber.


Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 18.02.2019 - 24.02.2019
Kategorija: WTA Premier 5
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,828,000
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

2. krog(kvalifikacije):

Jennifer Brady (U.S.) beat Dalila Jakupovic (Slovenia) 6-0 6-3
Lucie Hradecka (Czech Republic) beat Polona Hercog (Slovenia) 2-6 7-5 6-0

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete