Damir Džumhur ugnal Mannarina v Antalyi za 3. naslov v karieri

30.06.2018
ANTALYA, TURČIJA - Bošnjak Damir Džumhur je osvojil že tretji ATP turnir, tokrat je bil najboljši v Antalyi, kjer so boji potekali na travnati podlagi.

V finalu travnatega ATP turnirja serije 250 v Turčiji sta se merila prva dva postavljena tenisača. zmagal pa je 2. nosilec iz Bosne in Hercegovine Damir Džumhur. S 6-1, 1-6, 6-1 je ugnal Francoza Adriana Mannarina in v teniški osebni izkaznici ima sedaj tri naslove.

Džumhur, številka 30 na svetovni lestvici, ima impresiven rezultat v finalih, 3-1. ''Počutim se odlično, moja prva lovorika letos in prva na travi. Nisem pričakoval zmage, saj se na tej podlagi igra le enkrat ali dvakrat v sezoni, očitno bom naslednje leto v urnik dodal še kakšen turnir na zelenici'', je povedal Džumhur, ki je pred tem slavil tudi v Moskvi in Sankt Peterburgu. Od 1. julija je 23. igralec na ATP lestvici kar je njegova karierna uvrstitev. Še lani je bil prvi Bošnjak z lovoriko na ATP turnirjih, sedaj pa jih ima v lasti tri. 

Na drugi strani se je Mannarino potegoval za prvi naslov v karieri, a ostal še petič praznih rok (0-5). Povsem v nasprotju z Džumhurjem, Francoz nikakor ne najde formule za zmago, ko zaigra v finalu.


Turkish Airlines Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Antalija, Turčija
Datum: 24.06.2018 - 30.06.2018
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: € 426,145
http://www.antalyaopen.com/

Finale:

2-Damir Dzumhur (Bosnia and Herzegovina) beat 1-Adrian Mannarino (France) 6-1 1-6 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete