Danska najstnica Clara Tauson v Lyonu dvignila prvo lovoriko v karieri

08.03.2021
LYON, FRANCIJA - Na teniškem WTA turnirju serije 250 v Lyonu smo spoznali novo zmagovalko, prvič v karieri je do naslova prišla Danka Clara Tauson.

Danska najstnica Clara Tauson je super teden v Lyonu kronala z naslovom, prvim v karieri, na poti do dviga pokala pa sploh ni izgubila niza.

18-letna Tausonova je zmagovalka dvoranskega turnirja Open 6ème Sens - Métropole de Lyon, v finalu je s 6-4, 6-1 premagala 28-letno Švicarko in 102. igralko sveta Viktorijo Golubič.

''Mislim, da sem bila dovolj agresivna, igrala sem svojo igro, čeprav sem zgrešila kar nekaj žog. Nisem preveč razmišljala o tem kakšen bo izhod dvoboja, mislila sem le na svojo igro, osredotočila sem se na vsako točko posebej in to mi je zelo pomagalo'', je sporočila 96. igralka sveta.

V finalu sta se po letu 2017 prvič srečali dve kvalifikantki, Tausonova pa je potrebovala šest zaključnih žogic, da je po 87 minutah le strla nasprotnico iz Švice. V šele tretjem nastopu v glavnem delu WTA turnirjev je nekdanja prva mladinka sveta prišla do konca in ni oddala niza, niti v kvalifikacijah, ta teden je dobila vseh 14 'setov'. V 1. krogu je izločila tudi prvopostavljeno Aleksandrovo. 

Zanimivo, da sta se današnji finalistki letos prvič pomerili prav tako v finalu in sicer ITF turnirja 25 k v Združenih arabskih Emiratih sredi januarja, kjer je prav tako zmagala Danka.


 

Open 6ème Sens Métropole de Lyon
Kraj: Lyon (FRA)
Kategorija: WTA 250
Datum: 01.03.2021 - 07.03.2021
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.open6emesens.fr/

Finale:

Clara Tauson (Denmark) beat Viktorija Golubic (Switzerland) 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete