David Ferrer s četrtim naslovom v Aucklandu izenačil rekord Emersona!

12.01.2013
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Španec David Ferrer je na ATP 250 turnirju v Aucklandu v zrak dvignil že četrto lovoriko, s tem pa se je izenačil z legendarnim Royom Emersonom.

30-letni David Ferrer se na OP Avstralije odpravlja z enako popotnico kot lani, ko je osvojil Auckland se je kasneje prebil v polfinale prvega grand slama sezone.

Številka 5 svetovnega tenisa je v velikem finalu turnirja Heineken Open s 7-6(5), 6-1 ugnal Philippa Kohlschreiberja, osvojil 4. naslov, tretjega zaporednega.

V letošnjem letu je Španec že drugi tenisač, ki je ubranil naslov. To je uspelo še Andyu Murrayu v Brisbanu. V karieri se sedaj lahko pohvali z 19. lovorikami. ''Vesel sem, da sem postal del zgodovine in v svoji karieri pristavil nov kamenček. Vedno sem srečen, ko osvojim turnir, toda štirikrat zmagati na enem dogodku je zelo težko. V prvem nizu je imel Philipp priložnost na svojem servisu, da ga dobi v svojo korist, a je ni izkorstil. Sam sem se boril za vsako točko, odličen sem bil v pomebnih trenutkih', je povedal španski tenisač po četrtem slavju v Aucklandu.

Ja, v uvodnem nizu je imel Nemec servisno igro pri 5-4, ko pa je Ferrer kasneje dobil tajbrejk, je hitro končal delo po 78 minutah. S Kohlschreiberjem ima sedaj pozitivno razmerje 7-3, v Aucklandu pa ga je premagal drugo leo zapored.

David Ferrer je tri leta zapored nepremagljiv v Aucklandu, skupaj pa je na Novi Zelandiji zmagal že štirikrat ter se izenačil z rekordom Roya Emersona

David Ferrer je tri leta zapored nepremagljiv v Aucklandu, skupaj pa je na Novi Zelandiji zmagal že štirikrat ter se izenačil z rekordom Roya Emersona

Philipp Kohlschreiber je na Novi Zelandiji zmagal leta 2008, v finalih pa ima sedaj razmerje 4-4. Zadnjič je osvojil turnir lani maja na turnirju BMW Open.

 

Heineken Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 07.01.2013 - 12.01.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 433,400
http://www.heinekenopen.co.nz/


Finale:

[1] D Ferrer (ESP) d [2] P Kohlschreiber (GER) 76(5) 61

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete