Ferrer se v Aucklandu počuti kot doma, saj ima v žepu že 3. naslov!

14.01.2012
AUCKLAND, NOVA ZELANDIJA - Številka 5 svetovnega tenisa David Ferrer je uspešno ubranil naslov na ATP 250 teniškem turnirju, ki je ta teden potekal v Aucklandu.

Španec David Ferrer je v Aucklandu slavil že tretjič, skupno pa ima v vitrinah že 12. lovorik s turnirjev serije ATP. V velikem sobotnem finalu je s 6-3, 6-4 premagal 'malega' Belgijca Olivierja Rochusa.

David je v finalu proti 68. igralcu sveta, prevladoval predvsem z močnimi servisi in "forehand" udarci. Španec je hitro povedel z 1:0 na svoj servis, že v 2. igri pa je igro zmotil dež. Ko sta se igralca vrnila na igrišče, je Olivier izgubil svoj servis in že v naslednji igri je bilo 3:0 za Španca. Do 9. igre sta bila oba uspešna na svoj servis, nato pa se je spet vmešal dež. David je rešil brejk priložnost Rochusa in v 45 minutah osvojil 1. niz.

Ferrer je že v 1. igri 2. niza odvzel servis Belgijcu, a se ta ni predal in je z brejkom v 4. igri izenačil na 2:2. David je prišel do brejka v 7. igri in ubranil še eno priložnost za izenačenje Olivierja v 8 igri. Do konca sta oba osvojila svoj servis in zgodba je bila končana.
 

''Ni bil lahek dvoboj'', je rekel prvopostavljeni Ferrer po zmagi. ''Še posebej v 2. nizu sva prikazala dober tenis. Razlika se je naredila pri mojem oziroma njegovem prvem servisu''.

Ferrer je izgubil začetni udarec le enkrat, na prvi servis pa je dobil 83% točk. V štirih brejk priložnostih je izkoristil tri ter po 1 uri in 36 minutah prišel do zmage. Sedaj jih ima v Aucklandu tri, s tem pa je izenačil rekord Onnya Paruna (1973, ’75-76) in Roya Emersona (1960, ‘65-67).

''Rad igram tu. Današnja zmaga mi pomeni še več kot prejšnje dve, saj so nasprotniki vse bolj močni, pa tudi jaz sem vse starejši''.

David Ferrer je Belgijca ugnal že šestič (6-2), z igralci izven Top 50 pa je dobil zadnjih 52 dvobojev od 53. Edini poraz mu je lani zadal velikan iz Šalate Ivo Karlović, pa še ta je ne dolgo nazaj imel veliko višji 'rating'.

Olivierju Rochusu tudi na turnirju Heineken Open ni uspelo prekiniti več kot petletne dobe brez lovorike. Nazadnje je slavil leta 2006 v Münchnu, kjer je drugič v karieri pokoril vse tekmece. V finalih ima sedaj razmerje 2-8, Ferrer pa 12-14.

 

Čeprav je Rochus odigral kar 3 dolge dvoboje, v 3 nizih, se v finalu ni predal in je dal od sebe še zadnje atome energije. Lovil je nekatere nemogoče žogice, a na koncu je bil Ferrer močnejši. Tudi dež mu ni pomagal s prekinitvami.

"Bilo je enako za oba. Cel teden smo imeli probleme, a potrebno se je prilagoditi. Takšno je pač življenje teniških igralcev," je dejal Olivier Rochus!
 

 

Heineken Open
Kraj: Auckland, Nova Zelandija
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 10.01.2011-15.01.2011
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 398,250
http://www.heinekenopen.co.nz/Finale:

14.01.2012 F (1)  D Ferrer  defeats  O Rochus  63 64 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com
 


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete