Dekleta v ponedeljek niso imele sreče z vremenom!

12.06.2012
Ta teden sta na koledarju dva teniška turnirja serije WTA za dekleta. V Birminghamu se bodo igralke potile na travnati površini, v nam bližnjem Bad Gasteinu pa na pesku.

BIRMINGHAM, VB - Po končanem OP Francije je čas za travnato podlago in pripravo na Wimbledon. Prva postaja na WTA turneji je Birmingham, kjer bo ta teden potekal turnir serije international z nagradnim skladom 220,000 USD.

V klubu Edgbaston Priory Club, kjer so na travnati podlagi začeli igrati (ne profesionalno) že daljnjega leta 1859, bo branilka naslova Sabine Lisicki, ki je lani kot nepostavljena dvignila lovoriko. Tokrat bo 2. nosilka, prva pa je Francesca Schiavone.

Kateri bo letos uspel slaviti in v zrak dvigniti pokal Maud Watson Trophy bomo spoznali konec tedna, včeraj pa so vsi dvoboji uvodnega kroga odpadli zaradi slabega vremena.

 

AEGON Classic
Datum: Junij 11 - 17, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trava
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-Classic/


1. krog:

Vse tekme so bile odpovedane zaradi dežja


 

BAD GASTEIN, AVSTRIJA - Na turnirju Nurnberger Gastein Open je 1. nosilka Julia Goerges, ki je tudi edina nekdanja zmagovalka v žrebu. Leta 2010 je Nemka prišla do prve karierne zmage v Avstriji.

Z veliko samozavesti je na avstrijski turnir pripotovala Hrvatica Petra Martić, ki je na Roland Garrosu prvič uspela ugnati TOP 10 igralko sveta (Marion Bartoli), na peščenem slamu pa je izpadla šele v 4. krogu, kar je njen najboljši izid na turnirjih velike četverice.

V alpskem zdraviliškem mestu bodo dekleta nastopala na rdečem peščenem pesku, prvo izdanje tega dogodka pa je leta 2007 v svoj žep pospravila Francesca Schiavone. Turnir je letos zaradi olimpijskih igre prestavljen, saj se ponavadi igra konec julija.

Včeraj so organizatorji pod streho spravili le en nedokončan dvoboj 1. kroga. Dež je 'uničil'' ostale tekme tako, da sta na teren stopili Mandy Minella in Ajla Tomljanović. Slednja, ki se je zadnje leto borila z boleznijo (mononukleoza), je danes v nadaljevanju včeraj prekinjenega dvoboja pri rezultatu 36 34 na koncu izgubila z rezultatom 36 46!

V kvalifikacijah je med posameznicami igrala tudi naša 26 letna Andreja Klepač(394.), ki pa je v 1. krogu po 3 nizih izgubila z 22 letno Španko Leticijo Costas Moreiro(218.). Na koncu je bilo 62 57 63 . Danes se bo Andreja v 1. krogu glavnega dela pomerila še v igri dvojic, seveda če bo vse v redu z vremenom!

 

NURNBERGER Gastein Ladies
Datum: Junij 11 - 17, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Pesek
http://www.gastein-ladies.at/


..

1. krog:

Mandy Minella (LUX) : Ajla Tomljanovic (CRO) 63 64

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com
 


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete