Sabine Lisicki do naslova v Birminghamu in 'wildcarda' za Wimbledon!

13.06.2011
BIRMINGHAM, VB - Nemka Sabine Lisicki je letošnja zmagovalka travnatega turnirja serije WTA v Birminghamu.

Sabine Lisicki je v ponedeljkovem finalu turnirja AEGON Classic s 6-3, 6-2 premagala Slovakinjo Danielo Hantuchovo.

Nepostavljena Nemka je po poškodbi spet našla svojo formo in danes po 1 uri in 15 minutah deklasirala 4. nosilko iz Slovaške. Finale je bil prestavljen iz nedelje na ponedeljek, saj je včeraj v Birminghamu cel dan deževalo.

Po groznem včerajšnjem dnevu, sta se obe finalistki strinjali, da bosta finale raje odigrali v ponedeljek na travi, kot da bi ga prestavili v dvorano. Veliko ljubše jima je bilo počakati na boljše vreme v klubu Edgbaston Priory.

Lisickijeva je v prvem nizu hitro povedla 4-1, en brejk pa ji je bl dovolj, da je v žep pospravila prvi niz s 6-3. Tudi drugi niz je potekal podobno. Nemka je odlično servirala in s tem prisilila Hantuchovo v napake. V tem delu igre sta ji uspela še dva brejka, s tem pa je prišla do prve lovorike na turnirjih serije WTA po letu 2009.

Sabine Lisicki je v stilu Marcosa Baghdatisa poljubila tla po zmagi nad Hantuchovo

Sabine Lisicki je v stilu Marcosa Baghdatisa poljubila tla po zmagi nad Hantuchovo

Sabine Lisicki je v nedeljo dobila tudi posebno povabilo organizatorja za igranje v glavnem delu Wimbledona in sedaj bo imela dovolj časa za pripravo, saj bi v nasprotnem primeru morala takoj odpotovati v London in igrati kvalifikacije.

21-letna igralka iz Troisdorfa je prišla do 2. lovorike v karieri, še dvakrat pa je bila finalistka, na drugi strani pa je sedem let starejša Daniela ostala pri štirih od dvanajstih nastopov v finalu.

 

AEGON Classic 2011
Birmingham, VB
06.06.2011-12.06.2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trava
Tip: WTAFinale:

Sabine Lisicki (GER) d. (4) Daniela Hantuchova (SVK) 63 62

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete