Djokovič kot še nikoli do sedaj 'razbil' Nadala v finalu Dohe

09.01.2016
DOHA, KATAR - Vse po starem, bi lahko dejal za zaćetek nove teniške sezone. Novak Djokovič je takoj pokazal, da mu trenutno ni para v tenisu. V finalu ATP turnirja v Dohi je prkzala izvrsten tenis in deklasiral večnega tekmeca Rafaela Nadala tako kot še nikdar.

47 dvoboj večnih tekmecev je šel zlahka v roke Novaku Djokoviču. Srb je v finalu več kot 1 milijon USD vrednega ATP turnirja v Dohi tako briljiral, da se je zdelo, da ima nasproti sebe tekmeca izven stoterice, ne pa nekoč prvega igralca sveta.

Djokovič je prečrtal še Dohi in na listo osvojenih turnirjev vpisal 22 kraj. Nekoč veliki derbi je bil končan v malo več kot uri igre s 6-1, 6-2.

1. igralec sveta je že na začeku sezone 2016 dobil v roke nekaj, kar je lani izpustil. Pred letom dni ga je nepričakovano ustavil Ivo Karlovič, letos o zmagovalcu ni bilo dileme. Nadal je komaj dohajal tenis izjemnega srbskega športnika, le ta je dominiral od začetka do konca. Ne pomnimo kdaj bi bil Nole tako dominanten v tekmah s Špancem. Sedaj je tudi prevzel primat v medsebojnih dvobojih (24-23), od zadnjih desetih jih je Djokovič dobil devet.

Djokovič je v teniško izkaznico dodal 60. turnirsko zmago, Nadal pa se je lahko zadovoljil z 99 finalom kariere, osvojil je 67 lovorik. 

 

Qatar Open ExxonMobil Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Doha, Katar
Datum: 4. 1. 2016 - 9. 1. 2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 1,189,605 $
http://www.qatartennis.org/


Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 2-Rafa Nadal (Spain) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete