Dober začetek Majeričeve in Zec-Peškiričeve v kvalifikacijah WTA turnirjev!

09.02.2013
V tednu, ki je pred nami, sta na sporedu dva teniška WTA turnirja v Dohi in Caliju. V kvalifikacijah sta z zmago začeli Tadeja Majerič in Maša Zec-Peškirič.

DOHA, KATAR - 22-letna Tadeja Majerič je v kvalifikacijah izjemno močnega WTA turnirja serije Premier v Katarju. Šejki so zagotovili kar 2,3 milijonski denarni sklad v ameriških dolarjih.

Majeričeva je morala kot 185. igralka sveta začeti v kvalifikacijah, prvo oviro pa je preskočila po le 59 minutah igre. S 6-1, 6-2 je izločila Čehinjo Vladimiro Uhlirovo. 912. igralka sveta na trdi podlagi Dohe ni imela nikakršnih možnosti za zmago ter je ostala brez priložnosti za brejk, Majeričevi pa jih je uspelo 5 od 9 žogic za odvzem servisa. Na koncu je bilo število točk kar 61:37 v korist Štajerke, ki se bo sedaj udarila z Rusinjo Darjo Gavrilovo, 5. nosilko kvalifikacij. 18-letna Gavrilova, 164. tenisačica sveta, je v dobri formi in Tadeja bi z zmago naredila velik korak k nastopu v glavnem delu turnirja, kjer bodo igrale vse najboljše tenisačice sveta, na čelu z Viktorijo Azarenko in Sereno Williams.

1. krog (kvalifikacije):

(10) Tadeja Majeric (SLO) d Vladimira Uhlirova (CZE) 61 62


Zec Peškiričeva je WTA turnir v Caliju začela z zmago

Zec Peškiričeva je WTA turnir v Caliju začela z zmago

CALI, KOLUMBIJA - V Kolumbiji je na sporedu peščeni WTA turnir z nagradnim skladom 125,000 USD + H.

Maša Zec-Peškirič poskuša priti v glavni del preko kvalifikacij tudi ona pa je, tako kot Majeričeva v Dohi, ekspresno pospravila s tekmico v 1. krogu. Kot 5. nosilka in 252. igralka sveta je po 62 minutah odpravila Polino Pehovo iz Belorusije s 6-4, 6-2. 22-letna Pehova je na 329. mestu računalniške lestvice, trikrat je odvzela servis Maši, sama pa svojega oddala šestkrat. Jeseničanka je dobro pritisnila na njen drugi servis, kar je odločilo srečanje.

26-letna Zec-Peškiričeva, nekoč že TOP 100 igralka sveta, se bo v 2. krogu merila z zmagovalko dvoboja Alison Riske (198., ZDA) in Oksano Kalašnikovo (409., GRU).

1. krog (kvalifikacije):

(5) M Zec Peskirc (SLO) d Polina Pekhova (BLR) 64 62

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete