Žemlja 'razbil' Huto Galunga za vstop med elito v Dohi!

02.01.2012
DOHA, KATAR - Slovenski tenisač Grega Žemlja je na ATP 250 turnirju v Dohi zabeležil 3. zaporedno zmago in se kvalificiral med 32 najboljših.

Fenomenalno je začel 25-letni Grega Žemlja s teniški nastopi v letu 2012. Na močnem ATP 250 turnirju, ki se igra v Dohi, kjer ne manjkata tudi Federer in Nadal, je v 3. krogu kvalifikacij zlahka opravil s tekmecem Jessejem Huto Galungom.

V manj kot uri igre je Nizozemcu prepustil vsega tri igre in slavil s 6-2, 6-1. Bravo Grega..

Zmaga Kranjčana pelje v glavni del turnirja, kjer bo nastopilo 32 najboljših tenisačev, vključno z omenjenima Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem.

Kar 1,110,250 ameriških zelencev je vreden turnir, ki se igra v Perzijskem zalivu, na njem pa ne manjka zvečenih imen. Med njimi bo tokrat tudi Grega, ki je danes 209. tenisača sveta ponižal v 58 minutah igre, s tem pa že pobasal 9,950 USD in 12 točk za lestvico ATP, kar ga bo v ponedeljek potisnilo še višje od 116. mesta.

Grega je v kvalifikacijah kotiral kot 4. nosilec, v prvem delu igre pa je leto starejšemu tekmecu kar trikrat odvzel servis, sam pa izgubil enega. V nadaljevanju je bil še bolj suveren. Huta Galungu sploh ni dovolil, da bi pomislil na brejk, zadostovala pa sta mu dva, da je gladko slavil proti nasprotniku, s katerim je do sedaj pomeril moči le enkrat ter tako maščeval poraz iz leta 2009 na rimskem challengerju. Razmerje v točkah na koncu je bilo kar 51:30.

Žemlja se lahko v 1. krogu glavnega dela pomeri s Potito Staracejem, Sergejem Bubko (wildcard) ali pa s kvalifikantom. Žreb je vsekakor zelo ugoden, najvišje od teh pa kotira Italijan Starace, ki je trenutno 58. in s katerim je Grega že igral leta 2009 v Umagu (zmagal Starace).

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete