Dokićeva lovi svoj prvi naslov po devetih letih!

05.03.2011
KUALA LUMPUR, MALEZIJA - V finalu WTA turnirja serije International v Kuala Lumpurju, se bosta udarli Jelena Dokić in Lucie Safarova.

Gledalci na turnirju BMW Malaysian Open za dekleta bodo v finalu videli avstralsko-češki dvoboj.

Prva, ki si je zagotovila finale, je bila Avstralka Jelena Dokić, ki je v polfinalu stresla Nizozemko Michaello Krajicek s 6-2, 6-3.

''Poskušala sem nevtralizirati njen servis ter diktirati tempo po terenu, ker sem mislila, da ji to ne odgovarja'', je povedala Dokićeva, ki se na WTA lestvici nahaja na 91. mestu. V celotnem dvoboju je Avstralka srbskega porekla, rojena v hrvaškem Osijeku, zadela 15 winnerjev, napram sedmim Nizozemke ter napravila 16 nevisljenih napak, kar je bilo veliko manj od tekmice (26). ''Mislim, da mi je taktika dobro uspela'', je dodala novopečena finalistka omenjenega turnirja, ki ni dvignila lovorike že vse od leta 2002, ko je bila 4. igralka sveta.

''Res je dober občutek biti spet v finalu'', pravi 27-letna Jelena, ki se v takem položaju ni znašla že vse od leta 2003 (Zurich).

Lucie Safarova bo v finalu igrala z Jeleno Dokić

Lucie Safarova bo v finalu igrala z Jeleno Dokić

Veliko več dela je v pofinalu imela njena nasprotnica v finalu Lucie Safarova. Čeprav je Čehinja gladko dobila 1. niz, se je potem zaštrikalo. Jarmila Groth je namreč dobila drugi niz, v tretjem pa je z brejkom povedla 3-2. No, Safarova je takoj zatem izničila prednost, nato pa do konca ni več izgubila igre ter slavila vstop v veliki, nedeljski finale, kjer bo igral z Dokićevo. Finalistki sta do sedaj odigrali dva dvoboja, vsaka pa je vknjižila po eno zmago. Nazadnje se je veselila Avstralka, ko je prejšnji mesec zmagala v 1. krogu Pariza.

 

Malaysian Open 2011
Kuala Lumpur, MAL
28.02.2011. - 06.03.2011.
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA


Polfinale:

(5) Lucie Safarova (CZE) d. (4/WC) Jarmila Groth (AUS) 62 36 63
Jelena Dokic (AUS) d. Michaella Krajicek (NED) 62 63

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com, GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete