V Kopenhagnu je 'gazda' Caroline Wozniacki!

12.06.2011
KOPENHAGEN, DANSKA - Prva igralka sveta Caroline Wozniacki je na WTA turnirju serije international v domačem Kopenhagnu, ki se igra za denarce v višini 220,000 USD, prišla že do 17. naslova v karieri in drugega v danski prestolnici.

Češka tenisačica Lucie Safarova je včeraj priredila neverjeten preobrat ali povratek v polfinalu proti Petri Martić, saj je zaostajala 6-1, 4-0, na koncu pa prišla v veliki finale. No, danes tam ni imela kaj iskati. Ve se, na domačem turnirju, ki se igra v dvorani na trdi podlagi, je 'šef' Caroline Wozniacki. Rezultat 6-1, 6-4.

Prva igralka sveta ni imela nikakršnih težav, da se je dokopala do druge zaporedne lovorike v domačem Kopenhagnu, Wozniackijeva pa je tudi edina zmagovalka omenjenega turnirja, saj so ga v WTA Tour uvedli šele lani.

Čeprav je Šafarova do danes dobila edini medsebojni obračun, ki se je lani v Stuttgartu igral na peščeni podlagi, v velikem finalu turnirja e-Boks Sony Ericsson Open ni imela veliko možnosti. Že v 1. nizu ji je Skandinavka dvakrat odvzela servis igro, v drugem pa je vajo ponovila. V obeh nizih je imela tri takšne priložnosti, medtem ko je Čehinja izkoristila edino v drugem nizu. To je bilo vsekakor premalo, da bi presenetila vodilno teniško igralko sveta, ki bo na Wimbledonu lovila prvi naslov na turnirjih za grand slam. Ta manjkajoča lovorika je še vedno 'madež' v njeni fenomenalni teniški karieri, ki se je komaj začela, saj je Caroline stara šele 20 let.

Wozniackijeva je dobila oba osedanja teniška turnirja v Kopenhagnu

Wozniackijeva je dobila oba osedanja teniška turnirja v Kopenhagnu

Wozniackijeva je z današnjo zmago prišla že do 17. lovorike na turnirjih serije WTA, še desetkrat pa je igrala v finalu. Res izjemno za še ne 21-letni Danko. Na drugi strani je štiri leta starejša Čehinja ostala pri štirih turnirskih zmagah v desetih finalih.

 

e-Boks Sony Ericsson Open 2011
Kopenhagen, DAN
06.06.2011-12.06.2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda (dvorana)
Tip: WTAFinale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (4) Lucie Safarova (CZE) 61 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

  

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete