Dve zmagi. Rola v 2. krogu, Kavčič pa v glavnem delu Splita

05.04.2021
SPLIT, HRVAŠKA - V srcu Dalmacije sta na Velikonočni ponedeljek zmago vpisala oba Blaža, Rola in Kavčič.

V Splitu se odvija challenger na pesku z nagradnim skladom 44,280 evrov, v glavnem delu pa sta po zmagi Blaža Kavčiča oba slovenska tenisača. Še več, Blaž Rola je danes odlično odigral tudi 1. krog v glavnem delu.

Pa najprej k nekoliko starejšemu Blažu. 34-letni Kavčič je bil 1. nosilec kvalifikacij in delo opravil z odliko. Zabeležil je dve zmagi, danes ga je druga popeljala v glavni del tekmovanja. S 3-6, 6-3, 6-1 je po preobratu premagal 22-letnega Francoza Mattea Martineauja, 408. igralca sveta. Imel je nekaj dela, na terenu je bil 2 uri in 16 minut, še posebej zaradi tega, ker je oddal uvodni niz. Kavčič je močno pritisnil na drugi servis nasprotnika, na katerem je osvojil 27 točk od 35 možnih, priigral si je skupaj 14 brejk žogic ter šestkrat vzel servisno igro, sam jo je oddal trikrat. Končno število osvojenih točk v prvem medsebojnem obračunu Slovenca in Francoza je bilo 95:80.

Ljubljančan, 245. na ATP lestvici, je v 1. krogu glavnega dela dobil za tekmeca 4. nosilca Mohameda Safwata. Zanimivo, s 30-letnim Egipčanom, trenutno 160. na ATP lestvici, se do sedaj še nista srečala na turnirjih.

Blaž Kavčič je dobil obe tekmi v kvalifikacijah Splita

Blaž Kavčič je dobil obe tekmi v kvalifikacijah Splita

Malo kasneje se je svoje naloge lotil še Blaž Rola. Kot 165. igralec sveta je 6. nosilec v glavnem žrebu, 1. krog pa mu je prinašal dvoboj s Kazahstancem Dmitrijem Popkom katerega je dvakrat premagal na trdi podlagi, drugič v letošnji sezoni na ATP 500 turnirju v Dubaju, pred tem pa na challengerju pred dvema letoma v Knoxvillu. Ptujčan se ni dal zmotiti niti na pesku ter je še popravil medsebojno statistiko. 24-letnika, ta teden 179. na ATP lestvici je pospravil s 6-3, 6-4.

30-letni Ptujčan je v 1 uri in 39 minutah zelo zanesljivo vihtel lopar na drugem začetnem udarcu, v vsakem nizu enkrat vzel servisno igro Kazahstancu ter ubranil vse tri brejk priložnosti. 73:57 je bilo končno razmerje točk, nagnjeno seveda na stran Slovenca, ki na tekmeca v 2. krogu še čaka. Ali bo to domači povabljenec Duje Ajdukovič ali pa znani Nemec z dredi Dustin Brown pa bosta morala odločiti med seboj. Slednji nastopa z zaščitenim rankingom. Glede na trenutno uvrstitev na lestvici bo Blaž favorit, statistika z obema pa je za sedaj prazna.


Split 1
Kraj: Split (HRV)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR

1.krog:

6-Blaz Rola (Slovenia) beat Dmitry Popko (Kazakhstan) 6-3 6-4

2. krog(kvalifikacije):

1-Blaz Kavcic (Slovenia) beat Matteo Martineau (France) 3-6 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete