Tako se v New Yorku zabavajo slovenski tenisači

23.08.2016
NEW YORK, ZDA - Slovenski tenisači med pripravami za nastop v kvalifikacijah zadnjega Grand Slama sezone najdejo tudi trenutke za sprostitev.

V velikem jabolku je vse pripravljeno na začetek kvalifikacijskega turnirja v moški in ženski konkurenci. Pri fantih bodo vstopnico lovili Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Blaž Rola.

Poleg Polone Hercog, ki ima nastop že zagotovljen, se bo za preboj v glavni žreb ženskega turnirja potegovala še debitantka na največjih turnirjih Dalila Jakupović. Spektakla onkraj Atlantika se bosta udeležili tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Ples kroglic je določil, da se bo Žemlja, trenutno najvišje rangirani Slovenec (#150), uvodoma pomeril z Darianom Kingom, številko 167 svetovnega tenisa, ki prihaja z Barbadosa.

Blaž Kavčič, 327. igralec sveta, bo zaigral z zaščitenim rankingom. Ljubljančana v prvem krogu čaka 23. nosilec kvalifikacij, Američan Austrin Krajicek, ki trenutno zaseda 138. mesto lestvice ATP.

Blaž Rola, 188. igralec sveta, se bo v prvem krogu pomeril s švicarskim veteranom Marcom Chiudinellijem, ki je uvrščen na 129. mesto ATP lestvice. Izkušeni švicar je nekdanji 52. igralec sveta.

Druga najboljša slovenska predstavnica Dalila Jakupović, ki je v ponedeljek napredovala na 164. mesto lestvice WTA, bo za uvrstitev v drugi krog kvalifikacij morala preskočiti oviro, ki sliši na ime Ivana Jorović. Srbkinja je trenutno 144. igralka sveta.

Slovenski tenisači se na prizorišču zadnjega Grand Slama sezone zelo dobro počutijo, če gre soditi po posnetku, ki ga je na družabnem omrežju Facebook objavil Kavčič. ''Med premorom se zabavamo z reprezentančnimi kolegi. To je bila edina tekma, ki jo je dobila ekipa Blaž, a uradna kamera je ujela samo ta zmagoviti gol,'' je zapisal slovenski tenisač.
pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete