Đokovič kraljuje na Kitajskem, v Šanghaju zlahka do četrtega naslova

14.10.2018
ŠANGHAJ, KITAJSKA - Najboljši srbski športnik vseh časov Novak Đokovič je na mastersu v Šanghaju prišel do četrtega naslova, 32. na mastersih in 72. v karieri.

Kraj turnirjev na Kitajskem, tako lahko označimo Novaka Đokoviča, ki je zlahka slavil tudi v finalu ATP1000 turnirja v Šanghaju. Tu je slavil že četrtič, sploh ne pozna poraza v finalu, Hrvata Borno Čoriča, 19. igralca sveta, pa je pospravil s 6-3, 6-4 v 96 minutah igre. Na kitajskih turnirjih je bil v finalu 12-krat, prav toliko ima tudi zmag. 

Za Beograjčana je bil to 18. zaporedno dobljen obračun, na turnirjih serije masters (med drugim ima edini v zgodovini zmage na vseh devetih) pa ima 32 lovorik in zaostaja le še za eno, saj jih ima Nadal v vitrini 33.

Zmagovalni niz v drugem delu se za Srba nadaljuje..., zmagam na Wimbledonu, Cincinnatiju, OP ZDA, je dodal še Šanghaj in je blizu, blizu vrnitvi na 1. mesto ATP lestvice, čeprav je leto začel kot 22. igralec sveta, prvo polovico sezone pa je dobesedno 'prešprical' s slabimi rezultati. V Šanghaju je demonstriral maestralni tenis, brez napak, sploh ni izgubil servisne igre, kar se je na mastersih zgodilo šele tretjič v zgodovini. 

Mladi Borna Čorič je prišel do finala po veliki zmagi nad Rogerje Federerjem. V polfinalu je pokazal verjetno največjo tekmo v karieri, a kaj, ko mu je v finalu nasproti stal 'zid' Nole, z natančno igro iz osnovne črte je bil nerešljiva uganka za Zagrebčana. Đokovič je enostavno prečrtal še zadnjo črtico za popolno zmagoslavje. Čoriča je premagal še tretjič v treh medsebojnih dvobojih.

Novak je od ponedeljka naprej 2. igralec sveta, a 1. mesto mu beži le še za 215 točk in skoraj ni dvoma, da je samo vprašanje časa kdaj bo tudi uradno tam. 


Rolex Shanghai Masters
Kraj: Šanghaj, Kitajska
Datum: 07.10.2018 - 14.10.2018
Kategorija: Masters 1000
Žreb: S-56 D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $9,219,970
http://en.shanghairolexmasters.com/

Finale:

2-Novak Djokovic (Serbia) beat 13-Borna Coric (Croatia) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete