Đokovič suvereno v veliki finale Melbourna. Federer uspel dobiti le niz.

28.01.2016
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Petkratni zmagovalec OP Avstralije Novak Đokovič bo lovil šesti naslov. V sanjskem polfinalu je s 3-1 v nizih premagal večnega tekmeca Rogerja Federerja.

Novak Đokovič, najboljši teniški igralec sveta, je še enkrat pokazal, da mu ni para. V polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije, za nekatere malem finalu, je s 6-1, 6-2, 3-6 in 6-3 opravil tudi z Rogerjem Federerjem. Tretjepostavljeni Švicar, lastnik 17. turnirjev za Grand Slam in štirikratni zmagovalec Melbourna, za izjemnega Srba nima več recepta na turnirjih velike četverice. Po malo manj kot uri igre je 34-letni Baselčan že zaostajal za dva niza, do konca pa mu je uspelo omiliti rezultat.

Federer je deloval nemočno v polfinalu, za to pa je zaslužen tudi Novak Đokovič. Srb je odigral tri popolne nize in enega v katerem je Švicar dobil priložnost, da pokaže zakaj je v vhu tenisa.

Od danes naprej ima Đokovič prvič pozitivno razmerje s Federerjem (23-22), sedaj je v medsebojnih tekmah boljši od ostalih izmed t.i. velike četverice. 

Demostracijo sile, razmerja na terenu je Nole pokazal v prvih dveh nizih, ki jih je dobil po samo 54 minutah igre. V 22 minutah je osvojil uvodni del, le 10 minut več je potreboval, da je povedel 2-0 v nizih. Đokovič je deloval superiorno, tekmec enostavno ni imel nobenih možnosti. V 3. nizu se je švicarski teniški maestro le prebudil, a prvo je Novak zapravil brejk žogo. 6. igra je bila prelomna za 3. niz. Trajala je več kot deset minut, Federerju pa je le uspelo vzeti začetni udarec. Izkoristil je četrto žogico, te pa so bile vse, ki jih je imel na srečanju. Dovolj zgovoren podatek, ne glede na to, da je Švicar na koncu vpisal en viner več (34-33), od tega jih je 18 zadel v 3. nizu. 

Se spomnite 100 nevsiljenih napak Srba v 4. krogu proti Simonu? Danes jih je  imel štirikrat manj (21), na drugi strani jih je Federer napravil 51. 

V 4. nizu sta bila tekmeca izenačena do 4-3, sledila pa je ena najlepših iger na dvoboju, vendar jih je več dobil petkratni prvak Melbourna. Odvzel je servis in nato brez napake dokončal polfinale. 


 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Melbourne, Avstralija
Datum: 18. 1. 2016 - 31. 1. 2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 44,000,000 A$
http://www.ausopen.com/index.html


Polfinale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 3-Roger Federer (Switzerland) 6-1 6-2 3-6 6-3                                               pripravil: L.S. 

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete