Fantastičen začetek: Grega Žemlja ugnal Berankisa in dobil zlata vredno točko

30.10.2015
KRANJ - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Davis po zaslugi Grege Žemlje že vodi 1-0.

29-letni Grega Žemlja je z odlično predstavo na noge dvignil polno dvorano v Kranju. V prvem obračunu posameznikov v boju za obstanek v 1. evroafriški skupini, je Kranjčan na kolena spravil 'prvo dilo' litvanske reprezentance v Davisovem pokalu Ricardasa Berankisa. Zmaga s 6-3, 7-5 in 6-2 pomeni zlata vredno točko. Bravo Grega!

Žemlja je še v nedeljo igral finale ATP Challengerja v Las Vegasu, časovni stroj iz ZDA v Evropo pa mu ni pustil nikakršnih posledic. Pripravil se je maksimalno in dokazal, da spada v top100, tja, kjer je bil dolgo časa, preden je imel težave z zdravjem.

Grega Žemlja je navdušil in poskrbel za sanjski uvod dvoboja v pokalu Davis z ekipo Litve.   Foto: Facebook

Grega Žemlja je navdušil in poskrbel za sanjski uvod dvoboja v pokalu Davis z ekipo Litve. Foto: Facebook

Litvanec, ki je na 75. mestu ATP lestvice in je veljal za enega bolj obetavnih na turneji, se je moral sprijazniti, da bo teren v kranski dvorani zapustil poražen. Nekaj težav je mladenič delal le v 2. nizu, ko je mkoral slovenski teniški as set spraviti pod streho tik pred morebitnim tajbrejkom, v 3. nizu pa dvoma o zmagovalcu ni bilo več.

Žemlja, ki je najbolj uspešen slovenski tenisač v zgodovini pokala Davis, je tako priigral izjemno točko in dal odločno vedeti, da bo bolj malo kruha za Litvance.

''Za mano je kar težka tekma, predvsem iz psihičnega vidika. Moral sem zdržati, zavedal pa sem se, da moram zadržati visok odstotek izkoristka prvega servisa in dobiti ponujene priložnosti'', je na kratko povedal Grega po sijajnem uvodu za reprezentanco.

 

Davisov pokal, 1. evroafriška skupina (za obstanek)

SLOVENIJA - LITVA 1-0

Kraj: Kranj (SLO)
Datum: 30.10.2015 . 01.11.2015
Podlaga: Trda


Grega Zemlja (SLO) beat Ricardas Berankis (LIT) 6-3 7-5 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete