Fantastični Rafa Nadal v Montrealu že do 25. naslova na Mastersih!

11.08.2013
MONTREAL, KANADA - Veliki zmagovalec letošnjega ATP1000 turnirja, znanega pod imenom pokal Rogers, je Rafael Nadal. Izjemni Španec letos niza izjemne rezultate, spodrsnilo mu je le na Wimbledonu.

Rafael Nadal je osvojil že 25. lovoriko na turnirjih serije Masters. V finalu Montreala, turnirja, ki je znan pod imenom Coupe Rogers, je gladko opravil z domačinom Milošem Raoničem s 6-2, 6-2.

''Na zahodu nič novega'' bi lahko dejali po turnirju v Montrealu. V polfinale se je uspelo uvrstiti dvema Kanadčanoma, Pospisilu in Raoniču, potem, ko je kar nekaj igralcem spodletelo še pred zaključnimi boji. No, naslov pa je spet pripadel enemu izmed velike četverice. Žreb je nanesel, da se je Rafa že v polfinalu pomeril z večnim tekmecem Djokovičem, ni pa jih malo, ki so polfinale označili za finale pred finalom. Imeli so še kako prav. Miloš Raonič je bil povsem razglašen in ni bil dorasel tekmi, ki odloča o zmagovalcu Mastersa.

O ja, čaka nas torej še velik boj za končno številko 1 v letošnjem letu. Nadal ne brani niti ene točke do konca sezone, že jutri pa bo zavzel 3. mesto na računalniški letvici ATP. Letos je osvojil že 4 turnirje serije Masters, po Indian Wellsu, Rimu, Madridu, sedaj še Montreal in kot zanimivost, letos ima peščeni kralj boljše razmerje zmag in porazov na trdi podlagi kot na pesku, ob predpostavki, da je nastopil le v Indian Wellsu in ta teden v Kanadi in tudi oba dogodka osvojil. Španec je v Montrealu zmagal tretjič, za nagrado pa prejel več kot pol milijona USD in seveda 1000 novih točk.

22-letni Miloš Raonič je danes izgledal na terenu kot kakšen mladinec, nikakor ni znal parirati 27-letnemu Majorčanu, toda finale mu jutri prinaša TOP10, s tem bo prvi Kanadčan, ki se je zavihtel med najboljših deset tenisačev sveta. Kot zanimivost naj povemo, da bo na jutrišnji lestvici TOP20 brez ameriških igralcev, kar se v zgodovini ATP lestvice še ni zgodilo.

''Najprej bi se rad zahvalil svoji ekipi, brez katere uspehi ne bi bili možni. Potem bi se zahvalil vsem, ki so poskrbeli, da je turnir potekal nemoteno - vsem prostovoljcem, pokroviteljem, hvala vam, da ste organizirali enega najboljših turnirjev na svetu. Rad bi se zahvalil kanadski teniški zvezi, ki deluje odlično. Nazadnje pa bi se rad zahvalil še navijačem. Podpora, ki sem je bil deležen ta teden, je bila izjemna. Montreal ima v mojem srcu posebno mesto. Se vidimo čez dve leti'', je po prejetju čeka in pkala povedal Rafa!

Samo finale je trajalo le 68 minut. Že enako število asov na obeh straneh pove, da je bil Kanadčan nedorasel finalu, saj slovi po bombastičnih servisih, Rafa pa je na drugi začetni udarec tekmecu prepustil eno samo točko. Ob koncu je bilo razmerje točk 55:31, v brejkih pa 4/4 : 0/3. raoniča je premagal še v četrtem medsebojnem dvoboju.

 

Coupe Rogers
Kategorija: ATP World Tour Masters 1000
Datum: 05.08.2013 - 11.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,887,080
http://www.rogerscup.com/men/english/home.php 


Finale:

4-Rafael Nadal (Spain) beat 111-Milos Raonic (Canada)  6-2 6-2

 

foto : zimbio.com

pripravil : L.S.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete