Fantastično, Blaž Rola s tretjo zmago v glavni del Roland Garrosa

24.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - V moškem delu posamične konkurence bomo imeli Slovenci dva predstavnika na OP Francije.

Blaž Rola (188. na ATP) je fantastično opravil s kvalifikacijami letošnjega Roland Garrosa. Na slovitem pariškem pesku je zabeležil še tretjo zmago in se uvrstil v glavni žreb. Po dolgem času je slovenskemu predstavniku uspelo preskočiti kvalifikacije turnirja za Grand Slam. Bravo Blaž.

28-letni Ptujčan je v zadnjem, odločilnem kvalifikacijskem krogu s 6-3, 6-2 nadigral Daniela Elahija Galana (203. na ATP) iz Kolumbije in čaka na nasprotnika v 1. krogu.

Rola je suvereno opravil s kvalifikacijami na peščenem turnirju velike četverice in je sploh prvič v glavnem delu. V zadnjih petih letih je vedno obstal v kvalifikacijah, zadnje tri leta je celo takoj izpadel v 1. krogu. Letos je začel slabo, a dvigoval formo, nagrada pa je vstop med 128 najboljših.

Drugič sta se pomerila Rola in Galan in to je druga zmaga za Slovenca. 22-letnika je premagal že pred dvema letoma na Challengerju v Tallahasseeju, danes gladko v Parizu, vse skupaj zapakiral po 1 uri in 16 minutah. Štirikrat je vzel servisno igro Kolumbijcu, prvič že v 2. igri uvodnega niza ter povedel 2-0. Prednost je rutinsko obdržal do konca niza, v drugem delu pa izgubil servis takoj na začetku. No, prednost Južnoameričana ni trajala dolgo. Z ribrejkom je Blaž znižal na 1-2, še več, nanizal je šest zaporednih iger in deklasiral nasprotnika. Za nastop v glavnem delu bo prejel najmanj 46,000 evrov pred odbitim davlom. Zasluženo.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

3. krog(kvalifikacije):

Blaz Rola (Slovenia) beat Daniel Elahi Galan (Columbia) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook (Robi Cokan)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete