Suveren začetek Blaža Role v kvalifikacijah Roland Garrosa

19.05.2015
Na grand slam turnirju v Roland Garrosu, ki je višek sezone na rdeči peščeni podlagi, so se danes začele kvalifikacije za glavni del! Edini slovenski tenisač v kvalifikacijah Blaž Rola je uvodni nastop opravil z odliko.

PARIZ, FRANCIJA - V moški konkurenci Slovenijo v kvalifikacijah zastopa 24-letni Blaž Rola (97.), ki je kot 103. igralec sveta na dan preseka upal, na odpovedi višje uvrščenih igralcev in neposredno uvrstitev v glavni del, ki zagotavlja lepo finačno pogačo, a je bil na koncu zamalo prekratek. Zaenkrat sta odpovedala le Argenitnec Juan Martin del Potro in Nemec Tommy Haas, "morala" pa bi še dva!

Slovenec se je po prihodu iz Južne Amerike v zadnjih dveh tednih pripravljal na Pariz, kjer je s statusom 4. nosilca v 1. krogu igral proti izkušenemu španskemu veteranu, 37-letnemu Rubenu Ramirezu-Hidalgu (191.) in zlahka zmagal s 6-1, 6-4 kljub dežni prekinitvi, ki ga je zmotila med dvobojem.

Uvodni niz je Ptujčan hitro rešil v svojo korist. Zgodaj je prišel do brejka, prednost pa samo povečeval. Španec si je priigral le eno igro in po 27 minutah je bil 'set' v žepu. Dva odvzema servisa ob prav toliko priložnostih sta pomenila 100% izkupiček, tekmec pa je ostal brez žogice za brejk.

Tudi v nadaljevanju je Rola napadal in v prvih dveh igrah na servis nasprotnika imel 6 žogic za brejk, a so ostale neizkoriščene. Eno je vpisal tudi Ramirez-Hidalgo, nato pa je ploha prekinila obračun pri 6-1, *1-2. Po krajšem ''oddihu'' sta akterja spet stopila na teren, razmerje moči pa je ostalo nespremenjeno. Peta igra je prinesla novo vodstvo Slovenca, ko je izkoristil drugo žogico od dveh vezanih za brejk, kasneje pa v osmi ubranil še zadnji napad španskega veterana. Po malo manj kot 1 uri in pol je bil Rola v drugem kvalifikacijskem krogu peščenega grand slama.

V 2. krogu kvalifikacij Rolo čaka mladi Šved Elias Ymer.

Blaž Rola si je zagotovil najmanj 8 ATP točk in 6.000€ denarne nagrade!

Šved Elias Ymer bo tekmec Blaža Role v 2. krogu kvalifikacij

Šved Elias Ymer bo tekmec Blaža Role v 2. krogu kvalifikacij

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 24.05.2015-07.06.2015
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: € 25,872,000
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


1. krog (kvalifikacije):

4-Blaz Rola (Slovenia) beat Ruben Ramirez Hidalgo (Spain) 6-1 6-4

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete