Nadalu se je mudilo: med Federerjevim govorom pogledoval na uro

02.11.2015
BASEL, ŠVICA - Roger Federer je z zmago na domačih tleh v svojo zbirko dodal še peti turnir, na katerem je osvojil najmanj sedem lovorik.

Basel ostaja eno najuspešnejših lovišč Rogerja Federerja, ki je v areni St. Jakobshalle prvič po letu 2012 premagal Rafaela Nadala in osvojil sedmo lovoriko na domačih tleh.

TURNIR NASLOVI
Halle 8
Wimbledon 7
Cincinnati 7
Basel  7
Dubaj 7


''To je bil eden mojih naboljših tednov v Baslu, glede na vse, kar sem tekom kariere dosegel tukaj. Dvoboj je bil izenačen. V drugem nizu sem imel priložnosti, vendar se je vrnil, tako kot je to počel celoten teden. Če potegnem črto, sem zadovoljen s svojo igro. To je poseben dan,'' je po zmagi povedal najuspešnejši tenisač vseh časov.

''Vem, da sta moj backhand in njegov forehand že videla boljše dni, a dvoboj je bil kvaliteten, zabaven in razburljiv za oba. Samozavesten sem, o tem ni dvoma. Lepo se je po Šanghaju vrniti na zmagovita pota. Telo se je po nekaj tednih neigranja spet privadilo obračunov,'' je dodal 34-letnik.

Nadal kljub porazu ni bil pretirano razočaran, ne nazadnje je sploh prvič zaigral v finalu Basla in prvem finalu na indoor igriščih po letu 2013. Po težki sezoni, v kateri bo po 11 letih ostal brez zmage na turnirjh za Grand Slam oziroma serije Masters - zadnjo priložnost za osvojitev slednjega bo imel v Parizu - se počasi vrača v svojo staro formo.

''Moj cilj je bil, da spet ujamem svojo igro in sem konkurenčen najboljšim igralcem. Danes sem bil konkurenčen enemu najboljših igralcev na svetu. Nisem bil daleč od zmage. Oba sva igrala dobro. Bilo je izenačeno, a v tretjem nizu je zelo dobro serviral. Rad bi mu čestital za zmago, sam pa bom iz tega tedna odnesel kopico pozitivnih stvari glede moje igre in mentalitete,'' je sklenil Španec.

Nadalu se je po koncu turnirja očitno nekam mudilo, saj je med zahvalnim govorom nasprotnika pogledoval na svojo 850.000 ameriških dolarjev vredno uro znamke Richard Mille in postregel z eno svojih tradicionalnih grimas.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete