Federer v domačem Baslu končno premagal Nadala

01.11.2015
BASEL, ŠVICA - Roger Federer je v finalu domačega ATP500 turnirja v Baslu premagal Rafela Nadala in dvignil rekordno 7. lovoriko, 88. v karieri.

Mesto, v katerem je 34-letni Roger Federer prekinil post zmag nad Nadalom, ne bo moglo biti boljše. Finale pred domačimi gledalci, na kraju, kjer je kot deček pobiral žogice, je verjetno najboljši tenisač v zgodovini dobil s 6-3, 5-7 in 6-3.

29-letni Rafael Nadal je največji trn v peti skozi celotno kariero Rogerja Federerja. Nenazadnje to pokaže tudi medsebojni rezultat, ki je bil do današnjega dne 23-10 v korist Španca

Skoraj štiri leta je minilo od zadnje zmage Federerja v večnem rivalstvu, ki ga imenujemo tudi Fedal. Vse od Indian Wellsa 2012 je Rafa dobil pet zaporednih obračunov, a nazadnje sta se nasproti mreže srečala lani v polfinalu OP Avstralije, od tega pa je minilo skoraj dve leti, malo tudi po zaslugi Majorčana, ki letos zaradi slabše forme ni prihajal do samih zaključkov na največjih turnirjih. 

  • Rivalstvo med Federerjem in Nadalom traja že vse od marca 2004, ko je takrat kralja tenisa Španec kot najstnik presenetil v Miamiju. Švicarski teniški velemojster je v naslednjem medsebojnem obračunu čez leto dni na istem mestu poravnal izid, nato pa tekmeca ni več mogel ujeti.

Teniška velikana sta prvič obarvala finale Basla, v katerem je Federer nastopil desetič zapored, Nadal pa prvič. Ljubljenec domačega občinstva je sedmič osvojil turnir v Baslu, zanj pa je to že peti kraj, kjer ima vsaj sedem naslovov. Letos je teniški čarovnik iz Basla osvojil šesto turnirsko zmago.

Roger Federer je sedaj že tradicionalno počastil vse pobiralce žogic s pizzo

Roger Federer je sedaj že tradicionalno počastil vse pobiralce žogic s pizzo

Nadal je takoj na začetku dal vedeti, da ga bo težko premagati, pa čeprav ni v vrhiunski formi. V 2. igri je imel žogo za brejk, ki pa jo je Federer izničil. Prvi brejk je prišel v 5. igri, vpisal pa ga je Roger, ki je do konca niza še enkrat odvzel začetni udarec, tokrat brez izgubljene točke. 2. niz je bil zelo tesen, Španec pa je uspel v 11. igri priti do priložnosti, ki jo je tudi takoj vnovčil. S tem je finale popeljal v 3. niz. Federer je nekoliko bolj podjetno in agresivno igro zaključil s slavjem potem, ko si je pot do naslova tlakoval z brejkom v 8. igri.

 

Swiss Indoors Basel
Kraj: Basel, Švica
Kategorija: ATP 500
Datum: 26.10.2015 - 1.10.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: € 1,575,295
http://www.swissindoorsbasel.ch/de-de/


Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat 3-Rafa Nadal (Spain) 6-3 5-7 6-3   

 

pripravil: L.S.

foto:  Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete