Ferrer piše zgodovino peščene serije Golden Swing z naslovom v Riu

23.02.2015
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Španec David Ferrer je na hitro opravil delo v finalu ATP500 turnirja v Riu, kjer je dvignil prvo lovoriko, na turnirjih serije Golden Swing pa jih ima sedaj že rekordnih sedem.

1 uro in 23 minut je potreboval španski teniški mojster David Ferrer, da je v finalu Ria De Janeira s 6-2, 6-3 ugnal Fabia Fogninija. Italijan je včeraj senzacionalno izločil kralja peska in branilca naslova Rafaela Nadala, Ferrer pa mu danes ni dopustil nobenih možnosti in je dobil tudi osmi medsebojni obračun.

32-letni Ferrer je osvojil že 23. ATP naslov, sedmega na peščeni turneji Golden Swing po Latinski Ameriki, kar je rekorden dosežek. Pred današnjim uspehom si je delil rekordno znamko z rojakom Almagrom, trojčku v Buenos Airesu in Acapulcu pa je dodal sedaj še lovoriko iz Ria. V letošnji sezoni ima David dva naslova, najboljši je bil že v Dohi.

Fognini danes ni bil dorasel Špancu, s katerim je izgubil tudi lanski finale Buenos Airesa. Pred očmi brazilskih športnih legend Kuertna, Ronalda, Cesar Ciela,... je Ferrer v 1. nizu prišel do dveh brejkov, v drugem pa odločil tekmo v 4. igri, ko je Italijan še enkrat izgubil začetni udarec. 

Vodilni po osvojenih naslovih na peščeni turneji Golden Swing

 

Rio Open presented by Claro
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 16.02.2015 - 22.02.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $1,548,755
http://www.rioopen.com/


Finale:

2-David Ferrer (Spain) beat 4-Fabio Fognini (Italy) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: rioopen.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete