Finale pokala Davis 2022 bo gostilo 5 mest

05.12.2021
Mednarodna teniška zveza in Kosmos Tennis sta danes na tiskovni konferenci v Madridu potrdila podrobnosti tekmovanja v pokalu Davis za naslednje leto.

Po uspešni letošnji organizaciji v več mestih, bo finale Davisovega pokala 2022 vključevalo skupinski del 16 držav, ki bodo tekmovale v štirih skupinah v štirih mestih. Najboljših osem ekip iz skupinskega dela bo napredovalo v izločilno fazo tekmovanja, ki bo na nevtralnem teren v petem mestu. Trajanje tekmovanja se bo podaljšalo za en dan, torej na 12 dni. 

Štiri države so že uvrščene v finale Davis Cup by Rakuten Finals 2022, obe letošnji finalistki Rusija in Hrvaška ter dve povabljenki, to sta Velika Britanija in Srbija. Tem štirim državam se bo v finalu priključilo 12 reprezentanc zmagovalk kvalifikacij.

Predsednik ITF David Haggerty je dejal: ''Vizija, ki smo si jo zadali leta 2018, je bila ustvariti pravo tekmovanje v tenisu in ponosni smo na to, kar smo dosegli v prvih dveh izdajah finala pokala Davis. Model petih mest bo zagotovil potrebno prilagodljivost urnika in omogočil še več navijačem, da uživajo v edinstveni izkušnji Davisovega pokala ter zagotovil ekonomsko in komercialno vzdržnost''.

Z letošnjo izvedbo je bil zadovoljen tudi direktor Kosmos Tennisa. Dejal je, da je format več prizorišč deloval izvrstno. Imeli so zelo dobro udeležbo v Madridu in Torinu, saj je dogodek obiskalo 105,000 gledalcev, v Innsbrucku pa so pred zaprtjem države prodali več kot 15,000 vstopnic. Žal je pandemija tudi letos nekoliko krojila tekmovanje, a prepričani so, da bo format v letu 2022 naredil tekmovanje še bolj prepoznavno in bo dosegel še večje število gledalcev. 

V katerih mestih bo potekalo finale 2022 bo znano na začetku prihodnjega leta. Kvalifikacije za finale bodo na sporedu 4. in 5. marca 2022, v tem terminu pa bo v 1. svetovni skupini igrala tudi Slovenija. Nasprotnik slovenske reprezentance je Čile.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete