FOTO! Detronizirani Rafael Nadal išče pot za vrnitev na vrh!

04.07.2011
WIMBLEDON, V.B. - Španski teniški matador Rafael Nadal, odhaja iz Wimbledona brez dveh prestižnih stvari v tenisu. Zmagovalnega pokala in št. 1 na ATP lestvici!

Da bi vrnil stvari, ki mu jih je Novak Djoković odvzel nazaj, bo moral Rafael Nadal dobro razmisliti zakaj njegov gladiatorski način igranja z močnimi spin udarci z osnovne črte proti Srbu ni več učinkovit. V Londonu je doživel 5 zaporedni poraz proti Novaku in to na 3 različnih podlagah!

"Če te nekdo premaga 5 x pomeni, da tvoja igra ni več dovolj dobra zanj. Verjetno igra sedaj tenis na višjem nivoju kot jaz. Zato bom moral sedaj najti način kako rešiti ta problem. Letos sem izgubljal edino proti njemu, to je resnica. Ko sem bil zdrav, sem izgubil le z Novakom"!

To ni prvič, da se je Rafael Nadal znašel v takšni situaciji. Več let je preživel na 2. mestu ATP lestvice za Rogerjem Federerjem, preden je prehitel velikega Švicarja. Tudi takrat je prišlo do spremembe vladavine na osrednjem igrišču Wimbledona, ko je Španec po dveh finalnih porazih, leta 2008 v epskem dvoboju, le uspel premagati kralja in se avgusta zavihteti tudi na vrh lestvice!

"Šport dojemam na slednji način. Če je nekdo boljši od tebe, je edini način, da z delom poskušaš najti rešitve in počakaš, da pride tvoj čas. Zadnjih 5 dvobojev vsekakor ni bil moj čas. Počakal bom in poskušal še šestič. Če šestič ne bom uspešen bom poskušal še sedmič in tako naprej. Takšen je duh športa"!

Najbolj željena trofeja!

Najbolj željena trofeja!

Rivalstvo med Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem je eno od največjih v zgodovini športa, a potem, ko je Švicar v Roland Garrosu izgubil še šestič v medsebojnih dvobojih v finalih grand slam turnirjev (zmagal 2 x) in bo kmalu dopolnil 30 let , je Španec v 24-letnem Srbu dobil novega rivala!

Novak Djoković je v finalu zlomil Rafaela Nadala v igri z osnovne črte, pri tem pa je še veliko večkrat od Španca odigral pri mreži. Rafael Nadal je lani na OP ZDA in tudi v nekaterih dvobojih v letošnjem Wimbledonu pokazal, da zna dobro odigrati servis volej in da se znajde tudi pri mreži, a je v finalu ostal kot vkopan za osnovno linijo.

"Vsi poznamo kareiere Rogerja Federerja in Rafaela Nadala. Vedno sem verjel, da imam dovolj kvalitetno igro, da ju lahko premagam. Verjel sem, da lahko osvajam velike turnirje in to je bil edini način, da sem se lahko znašel v sedanji poziciji. Zelo spoštujem oba športnika in njune dosežke.  Vsakič, ko igram proti njima, je to velik dvoboj," je dejal Novak Djoković!

Tako kot ponavadi Nadal lomi Federerja na backhand, to sedaj dela Novak!

Tako kot ponavadi Nadal lomi Federerja na backhand, to sedaj dela Novak!

Vsekakor je to leto neverjetnega Novaka Djokovića, a Rafael Nadal je siguren, da bo tudi takšen Novak moral pokazati znake slabosti. Ko se bo to zgodilo bo Španec prvi v vrsti, ki mu bo poskušal odvzeti prvo mesto nazaj!

"Po svojih izkušnjah vem, da to ne bo trajalo večno. Tudi moj lanski nivo igre, ko sem osvojil 3 grand slam turnirje ni trajal večno in verjetno tudi njegov nivo ne bo trajal večno. Boril se bom do konca in čakal na svoj trenutek," je zaključil Rafael Nadal!

 

foto : gettyimages, Tom Jenkins

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete