Murray in Djokovič prelagata breme favorita na Nadala in Federerja!

19.06.2011
Vsi ljubitelji tenisa že nestrpno pričakujejo začetek prestižnega grand slam turnirja v Wimbledonu, ki letos praznuje svojo 125. letnico obstoja!

V naslednjih 2 tednih bo ponovno cela Velika Britanija upala, da bo Andy Murray osvojil tako dolgo pričakovano zmagovalno lovoriko v Wimbledonu. Pred vsakim nastopom na grand slam turnirju se Škot sooča z ogromnim pritiskom, še posebej v domovini. Njegov predhodnik Tim Henman dobro ve kakšno breme mora nositi Andy Murray. Škot zato poskuša pozornost preusmeriti na druge stvari in je pred začetkom turnirja izjavil :

"Za mene je Rafael Nadal najboljši igralec vseh časov. Še vedno je zelo mlad in ima že vse. Osvojil je vse 4 grand slam turnirje, ima zlato olimpijsko medaljo med posamezniki in osvojil je tudi pokal Davis. Istočasno pa je, kar je zelo pomembno,  boljši v medsebojnih dvobojih še z enim teniškim velikanom Rogerjem Federerjem. Če sodimo po teh podatkih, potem je Nadal resnično boljši od Federerja," je zaključil Andy Murray!

 

 

Letos najboljši igralec v sezoni Srb Novak Djokovič, ki je do poraza proti Rogerju Federerju v polfinalu Pariza nanizal 41 zaporednih zmag je dejal :

"Nič ne bom spreminjal pri svoji igri iz osnovne črte, bom pa poskušal izkoristiti vsako priložnost za prihod k mreži, če se bo ponudila"!

Še enkrat se je ozrl na dvoboj v Parizu : "Ta dan je bil na drugi strani mreže enostavno boljši igralec. Priznam, da sta Roger in Rafael favorita v Wimbledonu, saj že leta dominirata na travi"!

Novak Djokovič še nikoli ni osvojil turnirja na travi, pred letošnjim Wimbledonom pa je igral samo na ekshibiciji v Stoke Parku!

"Fizično in metalno se počutim dobro. Izredno motivacijo pred nastopom v Wimbledonu mi dajejo rezultati in igra v dosedanjem delu sezone, ki je bila kot iz sanj. Komaj čakam na začetek turnirja"!

Potem, ko so se v Parizu med 4 najboljše uvrstili najboljši 4 igralci na svetu, so sedaj ponovno vse oči uprte v njih in ostali igralci so ostali kar nekako v senci. Ali se bo našel nekdo iz drugega plana, ki bo podrl napovedi, ali pa bomo v polfinalu in finalu gledali teniško "klasiko""?

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete