Gael Monfils zlomil Johna Isnerja v podaljšani igri 3. niza!

07.08.2011
WASHINGTON, ZDA - Na turnirju serije ATP 500 v Washingtonu, sta se v finale uvrstila Francoz Gael Monfils in Čeh Radek Stepanek!

V 1. polfinalnem obračunu je češki veteran Radek Stepanek (32) pokazal, da še ni primeren za pokoj, saj je brez velikih težav ugnal mladega domačina Donalda Younga s 6:3, 6:3 v nizih.

Stepanek je v 5. in 9. igri odvzel servis nasprotniku v 1. nizu, in v 2. igri v drugega niza. Young je imel le 2 priložnosti za odvzem servisa v dvoboju, a jih ni izkoristil. Američan se bo ponovno prebil med Top 100 na ATP lestvici, a bo moral na OP ZDA igrati kvalifikacije.

"On je zelo izkušen veteran, 10 let starejši. Nisem mogel igrati tako kot sem želel. Nisem bil nervozen, ampak mi Radek ni dovolil razviti moje igre. Vseeno sem zadovoljen s turnirjem. Zmagal sem 4 dvoboje zapored proti dobrim igralcem," je dejal Donald Young, ki je prvič v karieri igral v polfinalu turnirja ATP!

Radek Stepanek je po zmagi pokazal nekaj emocij, ko je od veselja zamahnil v zrak in udaril žogico visoko na tribuno. Čeh bo danes poskušal osvojiti 5. lovoriko v karieri, prvo po letu 2009!

"Dvoboj sem ves čas kontroliral. Ponovno se vzpenjam na ATP lestvici in sem zmeraj bližje poziciji nosilca na OP ZDA," je samozavestno dejal Radek Stepanek, ki bi z zmago v finalu prišel blizu top 30!

Radek Stepanek je še vedno zelo neugoden, posebej na ameriški trdi podlagi!

Radek Stepanek je še vedno zelo neugoden, posebej na ameriški trdi podlagi!

V 2. polfinalu pa je prvi nosilec turnirja Francoz Gael Monfils uspel premagati Američana Johna Isnerja s 6:4, 3:6, 7:6(6). Dvoboj se je zaradi dežja začel 2 uri kasneje in bil potem še 2 x prekinjen, vse skupaj pa je trajalo več kot 6 ur!

Potem, ko sta oba igralca dobila vsak po niz, se je moral 3. odločati v podaljšani igri, kjer v Ameriki ponavadi prevladuje John Isner. Tudi tokrat je kazalo, da bo ponovno dobil odločilni "tiebreak", saj je povedel s 7:6 in imel zaključno žogico za zmago. Toda Monfils se ni predal in osvojil 3 točke zapored ter slavil  zmago v psihično težkih razmerah!

"Bilo se je težko osredotočiti. Vreme je pač takšno kot je in ne moremo vplivati. Bilo je kot ponavadi v Wimbledonu," je dejal Gael Monfils 7. igralec sveta, ki bo v finalu lovil prvo trofejo letos in 4. v karieri!

John Isner je dejal, da ni vedel kdaj naj je in kdaj počiva, a se je vseeno dobro znašel :

"Mislim, da to ni vplivalo na mojo igro. Nisem slabo odigral v podaljšani igri. Malo sem popustil pri 7:6 in to me je stalo zmage"!

 

 

Legg Mason Tennis Classic 2011
Washington, ZDA
1-8 Avgust, 2011
Nagradni sklad: $1165500
Podlaga: Trda
Tip: ATP


Polfinale:

Gael Monfils(Fra) : John Isner(ZDA) 64 36 76

Radek Stepanek(Češ) : Donald Young(ZDA) 63 63

 

foto : AP

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete