Haas izjemno opravičil 'wildcard'. V finalu Halleja je premagal Federerja!

17.06.2012
HALLE, NEMČIJA - Nemški teniški veteran je osvojil travnati turnir v Halleju. 34-letni Haas je do 13. turnirskega naslova prišel preko slovitega Rogerja Federerja.

To kar je povedal pred dnevi je Nemec natanko uresničil. Prav vseeno mu je bilo, če je v velikem finalu domačega travnatega ATP turnirja imel Rogerja Federerja. Gledalce v dvorani Gerry Weber je spravil v zadovoljstvo, ko je Švicarja premagal s 7-6, 6-4, sebi pa priigral 13 lovoriko v karieri. Nazadnje je Tommy Haas zmagal prav tako v Halleju leta 2009, le da je takrat padel Novak Djoković.

Roger Federer je le nemo stremel k lovoriki, ki jo je osvojil že petkrat

Roger Federer je le nemo stremel k lovoriki, ki jo je osvojil že petkrat

Prav to leto (2009) sta Federer in Haas odigrala dva fantastična dvoboja. Pred Hallejem je Haas na Roland Garrosu imel Federerja že 'pečenega', a je vodstvo 2-0 v nizih zapravil, Švicar pa je takrat šel vse do konca in zaokrožil karierni grand slam. To je edina trofeja 30-letnega Baselćana na OP Francije, Nadal pa je takrat senzacionalno izpadel v 4. krogu proti Švedu Soderlingu, katerega je Federer premagal v finalu. No, Haas in Federer sta se malo kasneje udarila še v polfinalu Wimbledona. 16-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice je tisti obračun dobil s 3-0 v nizih, a prva dva bi lahko šla v roke tudi Nemcu.

Pred letošnjim finalom Halleja je bil medsebojni izid 10-2 v korist Federerja, na Gerry Weber Opnu pa 2-0.

Danes je bolje začel Švicar. Hitro je prišel do brejka. Očitno Haas, ki ima tudi ameriško državljanstvo, ni bil povsem 'pri stvari' na začetku, saj je nato igral vedno bolje. Nadoknadil je zaostanek, nato pa v tajbrejku izničil prednost mini brejka, da bi dobil prvi niz. V drugem delu tekme mu je uspel odvzem servisa v idealnem trenutku, pri 4-4, v naslednji pa na svoj servis potrdil brejk za zmago nad prijateljem po točno desetih letih.

Tommy Haas je v finalu Halleja premagal Rogerja Federerja in prišel do 13. naslova v karieri

Tommy Haas je v finalu Halleja premagal Rogerja Federerja in prišel do 13. naslova v karieri

Naslov v Halleju bo Haasa spet izstrelil v TOP 50 na ATP lestvici, na Wimbledonu pa bo eden bolj nevarnih, le vzamemo v zakup, da je v odlični formi ter se na travi zelo dobro znajde.

''Ne najdem veliko besed za tole neverjetno zmago. Priti do 13. naslova na ATP turnirjih je bil eden mojih večjih ciljev, ne glede na to, koliko časa bom še igral - mesece ali leta. Da sem premagal enega največjih v zgodovini je zame velika čast. Slika mene in Rogerja s pokalom bo šla v moj arhiv. To je nekaj posebnega, nekaj, kar ne bom nikoli pozabil. Sem srečen in ponosen'', je kar žarel Tommy Haas, nekoč 2. tenisač sveta.

Federer je dodal, da ne bi smel izgubiti prvega niza, ker je potem tekmec dobil krila, a ni pozabil končati s stavkom, da si je Haas danes zaslužil zmago.

 

Gerry Weber Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 11.06.2012-17.06.2012
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 663,750
http://www.gerryweber-open.de/gwo_en?ref=atpFinale:

17.06.2012 F  T Haas  defeats (2)  R Federer  76(5) 64 


pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete