Đoković: 'Katastrofa...Sledi velik izziv' - finale s Federerjem

25.02.2011
DUBAJ, Z.A.E. - Na teniškem turnirju serije ATP 500 v Dubaju bomo jutri videli 'sanjski' finale, saj se bosta za lovoriko potegovala 1. nosilec Roger Federer in 2. nosilec Novak Đoković.

Hitro, hitro je prišla ponovitev polfinala OP Avstralije, v katerem je srbski teniški as Novak Đoković po treh zaporednih nizih premagal Rogerja Federerja, ki je branil naslov, dva dni kasneje pa je Beograjčan dvignil melbournsko lovoriko - drugič v karieri.

Ne moremo si zaželeti lepšega finala, kot je to boj med prvim in drugim nosilcem. Novak Đoković je v prvem polfinalnem obračunu izločil Tomasa Berdycha s 6-7, 6-2 in 4-2, nato pa je Čeh predal zaradi poškodbe, Roger Federer pa je pričakovano pospravil s Francozem Richardom Gasquetom z rezultatom 6-2, 7-5.

To bo 21. dvoboj Srba in Švicarja, ki vodi 13-7, a je Nole dobil zadnjega v Avstraliji. ''Ja, a to je bil le en dvoboj'', je povedal Nole. ''Pred tem sem s Federerjem izgubil trikrat zapored, zato mislim, da se on ne bo kaj preveč oziral na zadnjega''.

Novak je dvakratni zaporedni zmagovalec Dubaja ter brani naslov ter se bo s tretjim zaporednim naslovom poskušal izenačiti prav s Federerjem, ki mu je to uspelo v letih 2003-2005.

Zanimivo, da Srb ni bil najbolj zadovoljen z obračunom proti Čehu. ''Ne vem kako naj vam opišem dvoboj. Z eno besedo, katastrofa. To je bila moja najslabša igra v letošnjem letu, toda zmagi ne smeš  gledati v zobe'', je dejal Nole, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza.

Roger Federer se je šestič uvrstil v finale turnirja v Dubaju

Roger Federer se je šestič uvrstil v finale turnirja v Dubaju

Roger Federer je rezultatsko gladko premagal Gasqueta, a treba je dodati, da je Francoz v drugem nizu vodil 5-3, pa  mu tega ni uspelo vnovčiti.

 

Dubai Duty Free Tennis Championships 2011
Dubaj, ZAE
21.02.2011-27.02.2011
Nagradni sklad: $1619500
Podlaga: Trda
Tip: ATPPolfinale:

(2) N Djokovic defeats (3) T Berdych 67(5) 62 42
(1) R Federer defeats R Gasquet 62 75
 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete