Hercogova po preobratu prišla v glavni del WTA turnirja v Eastbournu

22.06.2019
EASTBOURNE, V.B. - Polona Hercog je preskočila kvalifikacije na močnem travnatem turnirju v Eastbournu, ki spada v serijo Premier.

Malo manj kot dve uri je potrebovala 28-letna Polona Hercog, da je dobila drugi krog kvalifikacij na travi v Eastbournu. S 4-6, 6-1, 6-4 je padla Francozinja Pauline Parmentier.

33-letna Parmentierjeva je prišla do prvega niza potem, koje dvakrat vzela servis Štajerki, sicer 61. na WTA lestvici. Izgubljeni niz je Polono 'razjezil' in stvari je vzela v svoje roke. Dvajset mest nižje uvrščeni nasprotnici v drugem delu ni pustila niti kančka možnosti za brejk, sam je vpisala dva ter izborila odločilni niz, v katerem je bilo kar izenačeno. No, Hercogova je izkoristila svoje priložnosti in z dvema brejkoma pokopala upe tekmice ter se prebila v glavni žreb tekmovanja, vrednega skoraj 1 milijon ameriških zelencev.

Neposredno v glavnem delu je tudi Tamara Zidanšek, ki bo v 1. krogu merila moči s Španko Carlo Suarez Navarro medtem, ko je Mariborčanka za nasprotnico dobila 51. igralko sveta, 33-letno Čehinjo Barboro Strycovo.


Nature Valley International
Kraj: Eastbourne (V.B.)
Datum: 21.06.2019 - 29.06.2019
Kategorija: WTA Premier
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $ 998.712
https://www.lta.org.uk/major-tennis-events/british-major-events/nature-valley-international/

2. krog (kvalifikacije) :

3-Polona Hercog (Slovenia) beat 9-Pauline Parmentier (France) 4-6 6-1 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete