Hercogova po preobratu v 2. krogu OP Francije

31.05.2021
PARIZ, FRANCIJA - Polona Hercog je v 2. krogu peščenega turnirja za grand slam.

30-letna Polona Hercog se je prebila v 2. krog tekmovanja za grand slam v Parizu. Za začetek je imela za tekmico nekdanjo polfinalistko Roland Garrosa, 16. nosilko Kiki Bertens in po ''valovitem'' dvoboju na koncu prišla do zmage po skoraj dveh urah s 6-1, 3-6, 6-4.

Hercogova, 73. na WTA lestvici, je imela pred današnjo tekmo pozitiven rezultat z leto mlajšo Nizozemko, ki je 17. igralka sveta. Na trdi podlagi sta se dobili dvakrat in vsaka je prišla do ene zmage, na pesku pa sta se merili lani v Rimu, ko je Polona zmagala, danes je to še nadgradila. 

Fantastično je začela Štajerka, ekspresno je v žep pospravila uvodni niz s 6-1. Začela je z brejkom po maratonski prvi igri, nato pa kar naenkrat vodila 5-0. Edini manjši kiks je bil v šesti igri, ko je izgubila servis, a je nato s še enim brejkom dokončala delo. Bertensova ni dobila niti ene igre na lastnem servisu. Igralka iz dežele tulipanov je v nadaljevanju zaigrala bolje in dvakrat vzela začetni udarec za vodstvo 4-1, Polona pa je uspela znižati na 3-4, a je v 9. igri še enkrat klonila na servisu. Zanimivo, z vzponi in padci se je dogajalo tudi v 3. nizu. Bertensova je ušla na 2-0, pa je Polona izenačila, nato spet povedla 4-2, zadnje štiri igre pa so bile v domeni Polone, odlično je zaključila dvoboj proti neugodni nasprotnici ter zabeležila lepo zmago.

Na papirju si je Slovenka sedaj odprla žreb v 2. krogu, saj nasproti sebe ne bo imela nosilke, vseeno pa zaradi tega naloga ne bo nič lažja. Pomerila se bo z zmagovalko obračuna med Nemko Laro Siegemund in domačinko Caroline Garcio. Nemka je do sedaj dobila vse tri medsebojne tekme, Francozinja pa celo vse štiri.


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat 16-Kiki Bertens (Netherland) 6-1 3-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete