Poražena tudi Hercogova, v posamični konkurenci RG-ja ni več slovenskih predstavnikov

29.05.2018
PARIZ, FRANCIJA - Na letošnjem OP Francije se je v 1. krogu poslovila tudi Polona Hercog, s tem je posamičnih nastopov za slovenske predstavnike dokončno konec.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog (58. na WTA) se je v uvodnem krogu peščenega grand slama v Parizu pomerilaz Anastasjo Pavljučenkovo iz Rusije, ki je v soboto zmagala na WTA turnirju v Strasbourgu. Kljub maratonskemu finalu je Pavljučenkova imela dovolj moči, da je v francoski prestilnici strla odpor Slovenke po dveh nizih s 6-4, 7-6(1).

27-letna Hercogova in leto mlajša Pavljučenkova sta si nasproti mreže stali četrtič, a prvič po šestih letih in prvič na pesku. Dva obračuna sta se končala po predaji, naša igralka pa ostaja pri eni zmagi. Danes je imela lepo priložnost, da preseneti ''utrujeno'' Moskovčanko, 28. igralko sveta, več kot dober odpor pa ni bil dovolj za 2. krog.

Rusinja je začela odlično in si na začetku priigrala razliko, ki je Polona ni uspela ujeti. V 2. nizu je Štajerka izsilila podaljšano igro, kjer pa je osvojila samo eno točko ter izpadla iz tekmovanja, kjer je najdlje prišla na svojem drugem nastipu v Parizu leta 2010, do 3. kroga. Pavljučenkova, lastnica 12. WTA lovorik in četrtfinalistka Roland Garrosa 2011, je slavila po malo več kot dveh urah igre. 


Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 27.05.2018 - 10.06.2018
Žreb: S-128 (M) S-128 (Ž)
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 36,464,000
https://www.rolandgarros.com/en-us/ 

1. krog:

30-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-4 7-6(1)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete