Hiter izpad Dalile Jakupovič v Trnavi!

17.05.2019
Slovenska teniška igralka ne najde forme, ki jo je krasila lansko sezono!

TRNAVA, SLOVAŠKA - 28-letna Dalila Jakupovič (107. na WTA) je ta teden igrala na 100,000$ vrednem ITF turnirju v Trnavi. Ker letos ne dosega rezultatov iz prejšnje sezone, počasi drsi na WTA lestvici in zato se je morala vrniti na turnirje serije ITF, kjer še ima status nosilke. Deževna pomlad povzroča težave organizatorjem turnirjev na prostem, tako je bilo tudi na Slovaškem. V 1. krogu je kot 4. nosilka igrala proti 24-letni belgijski kvalifikantki Kimberly Zimmermann (215. na WTA). Dvoboj sta začeli v sredo in ko je Slovenka dobila 1. niz s 7-5, so nadaljevanje zaradi dežja prestavili na četrtek. Tudi 2. niz je dobila Dalila s 6-4 in se uvrstila v 2. krog!

Sledill je odmor in kmalu je morala znova na igrišče. V 2. krogu ji je nasproti stala 21-letna Madžarka Anna Bondar (194. na WTA), ki je izkoristila nezbranost Jakupovičeve v ključnih trenutkih in po preobratu slavila s 4-6, 7-5, 6-4 v nizih. V 1. nizu sta igrali kvalitetno in dobro servirali, Dalila je prednost brejka zadržala do konca niza. Tudi v 2. nizu je povedla s 3-1 in 4-2, a srečanja ni znala pripeljati do uspešnega konca. Ana je dobila 5 od zadnjih šestih iger ter izenačila v nizih. Dalila je imela pobudo še v 3. nizu in vodila s 4-2 toda do konca dvoboja ni več osvojila igre. Vsekakor je bila nasprotnica premagljiva, saj v zadnjem času ne dosega vidnih rezultatov, Dalila je bila najvišje uvrščena igralka na WTA lestvici, ki jo je premagala.

Dalila Jakupovič bo prihodnji teden zaigrala v glavnem delu WTA International  turnirja v Nürenbergu, ob še dveh Slovenkah, Tamari Zidanšek in Poloni Hercog. Vse 3 imajo zagotovljen nastop na grand slam turnirju v Roland Garrosu tam bo prihodnji teden v kvalifikacijah igrala Kaja Juvan!


1. krog:

Dalila JAKUPOVIC (SLO) [4] 7-5 6-4 Kimberley ZIMMERMANN (BEL)

2. krog:

Anna BONDAR (HUN) 4-6 7-5 6-4 Dalila JAKUPOVIC (SLO) [4]

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete