Hubert Hurkacz osvojil Winston Salem in dopolnil poljski dan v ZDA!

25.08.2019
Tenisači so zadnji turnir pred OP ZDA vzeli resno, med zadnje 4 so se uvrstili prvi trije nosilci!

WINSTON SALEM, ZDA - Organizatorjem je v zaključni fazi turnirja ponagajalo vreme. Zaradi nevihte v četrtek so morali vse četrtfinalne dvoboje na ATP 250 turnirju v Winston Salemu prestaviti na petek. Isti dan sta bila na sporedu tudi polfinalna obračuna, saj morajo zaradi OP ZDA, finale končati danes (sobota).

V bitko za naslov sta se tako pebila 3. nosilec, 22-letni Poljak Hubert Hurkacz (41. na ATP) in 1. nosilec, 30-letni Francoz Benoit Paire (30. na ATP). Slednji je lahko potencialni nasprotnik našemu Aljažu Bedenetu v 2. krogu OP ZDA, če se prebijeta do tja. Poljak in Francoz sta se pomerila prvič zmage se je veselil Poljak, ki je zmagal s 6-3, 3-6, 6-3 v nizih in tako dopolnil uspešen poljski dan. Nekaj ur prej je v Bronxu slavila rojakinja Magda Linette!

Benoit Paire

Benoit Paire

Poljak je dobil prvi, Francoz drugi niz. V odločilnem 3. nizu je Hurkacz prišel do prednosti 5-2 in nato sta oba dobila svoj servis kar je pomenilo zmago mladega Poljaka. To je zanj prvenec na ATP turneji, prvič je zaigral v finalu. Francoz je lovil 4. ATP lovoriko, 3 x je slavil na peščeni podlagi. V dvojicah sta se zmage veselila Poljak Lukasz Kubot in Brazilec Marcelo Melo!

Lukasz Kubot in Marcelo Melo

Lukasz Kubot in Marcelo Melo


Winston-Salem Open
Kategorija: ATP 250
Datum: 18.08.2019 - 24.08.2019
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 807.210
https://www.winstonsalemopen.com

Finale:

3-Hubert Hurkacz (Poland) beat 1-Benoit Paire (France) 6-3 3-6 6-3

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete