Iga iz drugega planeta ubranila lovoriko v Rimu

16.05.2022
RIM, ITALIJA - Poljakinja Iga Swiatek je trenutno več kot razred zase v ženskem tenisu.

Iga Swiatek je uspešno ubranila naslov na mastersu v Rimu ter nadaljuje neverjeten niz zmag, sedaj je pri številki 28.

Številka 1 svetovnega tenisa Iga Swiatek je dobila še peti zaporedni turnir na WTA turneji, na katerem je nastopila. Prav vse vredne 1000 je pospravila v svoj žep z izjemo Madrida, ki se ga ni udeležila. V finalu mastersa v večnem mestu pa je brez težav s 6-2, 6-2 nadigrala Ons Jabeur, ki je prejšnji teden izkoristila njen manjko v španski prestolnici. 20-letna Poljakinja je praktično nepremagljiva, še več, njene zmage so tako suverene, da tekmice proti njen izpadejo prav smešne.

''Nisem bila prepričana na začetku, če bom lahko nadaljevala v takšnem ritmu kot prej, a sem se osredotočila na vsk dvoboj posebej in vesela sem, da mi je uspelo. Ponosna sem nase in mojo ekipo'', je povedala Swiatkova, ki je šele druga teniška igralka v zgodovini, ki je dobila najmanj štiri turnirje najvišjega ranga na WTA turneji. Enega več, pet, jih je leta 2013 v žep pospravila Serena Williams, a zdi se, da bo Poljakinja njen rekord precej popravila v kolikor bo nadaljevala v tem tempu. 

Še eno finale je Swiatkova dobila precej lahko. Kadarkoli se znajde v boju za naslov tekmice sploh nimajo možnosti, tudi danes je Jabeurjevi hitro ušla na 3-0 ter se ni več ozirala nazaj. V finalih ima Poljakinja sedaj razmerje 8-1, izgubila je le prvega leta 2019 in to proti Poloni Hercog


Internazionali BNL d'Italia
Kraj: Rim (ITA)
Datum: 09.05.2022 - 15.05.2022
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,301,020 EUR / 2,527,250 USD
https://www.internazionalibnlditalia.com/

Finale:

1-Iga Swiatek (Poland) beat 9-Ons Jabeur (Tunis) 6-2 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete