V rimskem finalu večnih tekmecev Nadal do 10. naslova, 36. na mastersih

16.05.2021
RIM, ITALIJA - Rafael Nadal je osvojil masters v večnem mestu in prihaja poln samovesti na Roland Garros.

Rafa Nadal, kralj peščene podlage, je osvojil rimski ATP 1000 turnir, desetič v karieri. S tem je še povečal zbirko trofej z dvomestnim številom na enem turnirju. Na turnirjih serije masters se je sedaj izenačil z današnjim tekmecem Novakom Đokovičem, oba imata rekordnih 36 lovorik.

Stara znanca, dva, ki sta poskrbela za 57. medsebojni obračun. Gre za največje rivalstvo vseh časov v športu, stanje pa tako izenačeno, da bolj ne bi moglo biti, razmerje je 29:28 za Srba. V zelo kvalitenem finalu, ki se je končal po treh nizih po treh urah, je Nadal slavil s 7-5, 1-6, 6-3, v celem tednu pa pokazal nadčloveški napor, borbo, neverjetno fizično in psihično pripravljenost in najvišji nivo tenisa. 

Velikana tenisa sta pripravila še eno izjemno predstavo, dominatorja, samo v Rimu sta se merila že devetkrat (6-3), v finalu na Foru Italicu pa sta se srečala šestkrat (4-2). 

''Resnično me je današnja zmaga zadovoljila. Izjemno je imeti v rokah še eno lovoriko na tem turnirju, deseto, res sem si želel to 'desetico'. Tukaj sem osvojil eno najbolj pomembnih lovorik v moji karieri, po najmanj desetih v Monte Carlu, Roland Garrosu in Barceloni imam deset trofej tudi v Rimu'', je povedal Rafa. 

Za Majorčana je to že 88. turnirski naslov v karieri in je trenutno na šestem mestu, ki pelje na zaključni masters v Torimo. Na večni lestvici zmagovalcev ATP turneje je na 4. mestu, prvi je Connors (109), drugi Federer (103), tretji pa Lendl (94), na petem mestu za Špancem je Đokovič, ki jih ima 82. 

Včeraj je imel Đokovič res naporen dan, saj je moral najprej končati četrtfinale s Cicipasom, nato pa odigrati polfinale s Sonegom, na terenu je bil skoraj pet ur, Nadal je bil le uro in pol, kolikor je potreboval za zmago nad Opelko. Vse od leta 2016 Srb ni premagal Španca na pesku in odlično se je držal vse do tretjega niza. V prvem je sicer Rafa zaključil ob koncu, v drugem pa je Nole udaril z vso silo. Dobro je začel tudi v tretjem delu, ko je imel brejk žogo, ki pa je ni izkoristil. Pravzaprav dve pri 2-2, a je obe Nadal izničil, trenutek pa je nato prešel na njegovo stran. Že v naslednji igri je briljantno osvojil vse točke na servis Srba, držal vodstvo in na koncu izkoristil drugo zaključno žogo za veliko slavje.


Internazionali BNL d'Italia
Kraj: Rim (ITA)
Datum: 09.05.2021 - 16.05.2021
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 2,563,710 EUR / 1,835,490 USD
https://www.internazionalibnlditalia.com/

Finale:

2-Rafael Nadal (Spain) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 7-5 1-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete