Ivo Karlovič v maratonskem obračunu dobil dvoboj velikanov!

09.04.2011
HOUSTON, ZDA - Najvišjemu igralcu na ATP turneji Hrvatu Ivu Karloviču turnir v Houstonu zelo leži. Potem, ko je tam osvojil svoj prvi ATP turnir (2007), se je sedaj preko kvalifikacij prebil že do polfinala!

Dvoboj se je odvijal natačno po predvidevanjih poznavalcev teniške igre, saj so bili vsi nizi odločeni v podaljšani igri, čeprav se igra na peščeni podlagi. Četrtfinalni obračun med Ivom Karlovićem (208cm) in Američanom Johnom Isnerjem (205cm) je trajal kar 3 ure in 16 minut, na koncu pa je bil srečnejši Hrvat, ki je zmagal s 7:6(2), 6:7(2), 7:6(9) v nizih!

Ameriški velikan je bil za las prekratek

Ameriški velikan je bil za las prekratek

Če bi gledali statistiko bi si napredovanje morda bolj zaslužil ameriški velikan, ki si je ustvaril 11 brejk priložnosti od katerih je izkoristil samo 1, Hrvat pa je imel v celem dvoboju le eno priložnost in jo tudi izkoristil. Oba brejka sta se zgodila v 2. nizu. Najprej je pri rezultatu 5:5 servis izgubil Karlović, takoj zatem pa še Isner in tudi 2. niz se je odločal v podaljšani igri v kateri je bil boljši Američan. Prvi niz je v podaljšani igri dobil Hrvat in dvoboj se je odločal v odločilnem 3. nizu.

Velikan iz Šalate se dobro znajde tudi na pesku

Velikan iz Šalate se dobro znajde tudi na pesku

Igralca sta v 3. nizu servirala kot namazani mašini in nista nasprotniku dopustila nobene priložnosti za odvzem servisa. V novi podaljšani igri je takoj na začetku povedel Hrvat s 3:0 in prednost držal do 6:4, ko je imel priložnost na svoj servis zaključiti dvoboj. Takrat je naredil dvojno napako. Američan je to izkoristil in prišel do vodstva s 7:6, a je tokrat on zapravil zmago, saj je lahko žogico v igri, ko je serviral Hrvat namesto mimo nasprotnika, ki je stal  pri mreži, poslal v mrežo. Pri vodstvu 10:9 je Karlović uspel dobro vrniti žogico na samo črto, Isner je bil nemočen in Hrvat se je veselil že 6. zmage na letošnjem turnirju (3+3)!

Ivo Karlović, ki prihaja iz Šalate (predmestje Zagreba), se bo v polfinalu pomeril s še enim domačinom Ryanom Sweetingom, ki je dokaj presenetljivo prišel tako visoko. Letos sta enkrat že igrala med seboj in to na turnirju v San Joseju (trda podlaga). Boljši je bil Karlović s 6:4, 6:4 v nizih!

 

US Men's Clay Court Championship 2011
Houston, ZDA
04.04.2011-10.04.2011
Nagradni sklad: $442500
Podlaga: Pesek
Tip: ATP


Četrtfinale :

Ivo Karlovič(Hrv) : John Isner(ZDA) 7:6(2),6:7(2),7:6(9)

Kei Nishikori(Jap) : Mardy Fish(ZDA) 6:3,6:2

Pablo Cuevas(Urg) : Guillermo Garcia Lopez(Špa) 1:6,7:6(4),6:3

Ryan Sweeting(ZDA) : Teimuraz Gabašvili(Rus) 3:6,6:3,6:1

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete