Monaco prek Isnerja do lovorike v Houstonu!

15.04.2012
Houston, ZDA – Na peščenem turnirju serije 250 v Houstonu smo dobili zmagovalca. To je Juan Monaco, ki je v velikem finalu premagal domačina Johna Isnerja, ki tako še vedno ostaja brez lovorike na 'clay' podlagi

Juan Monaco je le našel recept za zmago (6-2, 3-6, 6-3) proti Johnu Isnerju. Argentinec je že v prvem nizu dvakrat odvzel servis Isnerju ter tako prekinil njegov niz 45. zaporednih iger brez izgubljene servis igre. Monaco je v prelomnih trenutkih odigral na najvišji ravni, ubranil je kar osem od devetih brejk priložnosti nasprotnika ter srečanje dobil po dveh urah in pol igre. To je prvi finale, ki se je končal po treh nizih, odkar so turnir leta 2008 preselili v River Oaks.

Monaco je tako še enkrat več dokazal, da se na peščenih podlagah dobro znajde. Letos je namreč na omenjenem 'materialu' slavil na turnirju v Vina del Maru, na pesku pa je v letu 2012 dobil kar 11, izgubil pa le dva dvoboja. Isner, ki je imel idealno priložnost, da osvoji svoj prvi turnir na 'clayu', bo moral na svojo prvo lovoriko s peska še nekoliko počakati.

Juan Monaco je prvič slavil na ameriških tleh

Juan Monaco je prvič slavil na ameriških tleh

Rezultat iz River Oaksa obema finalistoma prinaša najboljšo teniško uvrstitev na ATP lestvici. Monaco se bo znašel na 13. mestu, John Isner pa bo prevzel dirigentsko palico med Američani, saj bo prehitel Mardya Fisha ter bo 9.

Argentinec je v Houstonu prišel do 5. turnirske zmage v karieri in druge v letošnjem letu. Vse prihajajo iz peščene podlage, ta pa je bila tudi prva na ameriških tleh.

 

US Men's Clay Court Championship
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 09.04.2012-15.04.2012
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 442,500
http://www.mensclaycourt.com/Finale:

[4][WC] Juan Monaco (ARG) d [2] John Isner (USA) 6-2 3-6 6-3

 

pripravil: Žan Tavčar

foto: atpworldtour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete