Izjemnemu Đokoviču še rekordni šesti naslov v Melbournu

31.01.2016
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Srb Novak Đokovič se je po številu naslovov izenačil z Royom Emersonom, a slednji je te v Melbournu dobil še pred odprto dobo. V finalu je fantastični Srb s 3-0 v nizih premagal tudi Murraya.

Novak Đokovič ima v žepu 6. naslov na OP Avstralije in 11. na turnirjih za Grand Slam.

V finalu prvega letošnjega Grand Slam turnirja je s 6-1, 7-5, 7-6(3) še enkrat več premagal Andya Murraya. Z Britancem sta igrala že četrti finale Melbourna, vedno pa je kot zmagovalec izšel Novak.

Đokovič še naprej dominira v svetu tenisa in je absolutni vladar Happy Slama, kot se tudi imenuje OP Avstralije.

Đokovič nadaljuje zlato serijo v Melbournu, kjer je prvič dvgnil pokal leta 2008 )dobil je vseh šest finalov), na drugi strani Melbourne vsaj v boju za naslov ni naklonjen Murrayu. Britanec je izgubil tudi peti finale, enkrat ga je premagal Federer, kar štirikrat pa ga je 'zrušil' današnji nasprotnik. 

Novak Đokovič je v Melbournu prišel do šesterčka

Novak Đokovič je v Melbournu prišel do šesterčka

Malo manj kot 3 ure je trajal obračun na Rod Laver Areni, najmanj pa uvodni niz. Srb je začel silovito, povedel je kar 5-0 in nakazal, da ne bo izpustil iz rok naslova. V 2. nizu se je Škot vendarle pobral. Gledali smo dolge točke, ki so sedaj že stalnica v njunih medsebojnih dvobojih, a odločilne so pripadle 1. tenisaču sveta. Murray je v 11. igri vodil 40:0, pa ni uspel priti vsaj do podaljšane igre. Izgubil je začetni udarec, v naslednji poskušal nadoknaditi izgubljeno, a spet so zadnje tri točke v nizu pripadle psihično zelo stabilnemu varovancu trenerja Vajde in Beckerja. Đokovič je v 3. nizu hitro ušel na brejk prednosti in Murrayev konec se je hitro bližal. No, najboljšemu britanskemu tenisaču, ki ima v zbirki dva naslova sturnirjev za Grand Slam, se je borbeno uspelo izviti iz primeža. priti do tajbrejka, kjar pa so ga pokopale dvojne napake. 

Novak Đokovič bo že na Roland Garrosu lovil še en rekord. Poleg prvenca v Parizu, kariernega Grand Slama, mu že samo finale prinaša delček zgodovine. Ivan Lendl namreč drži rekord 18. zaporednih finalov na Grand Slamih, srbski teniški velezvezdnik pa je sedaj pri številki 17. 

Ko smo pri številkah. Đokovič je igral 17 finale v nizu, dobil pa jih je 12. Pokal v Melbournu je sedmi v nizu, ni izgubil vse od OP ZDA. Zadnji, ki ga je uspel premagati, je Roger Federer. Švicar je Srba premagal v finalu Cincinnatija (avgust) in kasneje na zaključnem turnirju v skupini.

Boris Becker je bil več kot ponosen na svojega varovanca, po tekmi in zmagi Novaka pa je komaj zadrževal solze

Boris Becker je bil več kot ponosen na svojega varovanca, po tekmi in zmagi Novaka pa je komaj zadrževal solze


 

Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Melbourne, Avstralija
Datum: 18. 1. 2016 - 31. 1. 2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 44,000,000 A$
http://www.ausopen.com/index.html


Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 2-Andy Murray (Britain) 6-1, 7-5, 7-6(3)                                         pripravil: L.S. 

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete