IZJEMNO: Po 38 letih in Mimi Jaušovec je Zidanškova v četrtfinalu na grand slamih

06.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Fantastičen rezultat 23-letne Tamara Zidanšek, ki je med osem najboljših na Roland Garrosu.

Prvič v samostojni Sloveniji ima Slovenija četrtfinalistko na turnirjih za grand slam. Izjemna Tamara Zidanšek je v 4. krogu OP Francije sproducirala še eno fantastično predstavo in s 7-6(4), 6-1 nadigrala Romunko Sorano Cirsteo, ki je letos v odlični formi. BRAVO TAMARA !

Kar ni uspelo Katarini Srebotnik leta 2008 na OP Francije in OP ZDA, ko je klonila v osmini finala, obakrat proti Patty Schnyder, je 13 let kasneje izvrstni Konjičanki. Še več, po 38 letih imamo spet igralko v četrtfinalu, nazadnje je takšne in seveda precej večje uspehe nizala še v nekdanji državi Jugoslaviji Mariborčanka Mima Jaušovec. Mima je bila trikrat v finalu OP Francije, nazadnje leta 1983, pokal Suzanne Lenglen pa dvignila leta 1977. To je seveda daleč največji uspeh slovenskega tenisa in vedno pudarjamo, da se sploh ne zavedamo, kaj je pomenila Mima v svetvonem tenisu. Njene dosežke premalo cenimo zato je prav, da jih vedno poudarimo vsaj v takšnih novicah, ki jih je danes na OP Francije spisala Tamara Zidanšek, trenutno 85. igralka sveta.

Na največjem teniškem turnirju na pesku na svetu je Zidanškova med osmimi najboljšimi. Pravljica v Parizu se nadaljuje... in naj traja, zakaj pa ne. Nima Tamara ''bavbav'' tekmic v nadaljevanju, z dobljeno samozavestjo pa ''kdo ve'', kje se bo ta teden končala pot Konjičanke. 

Zidanškova piše zgodovino slovenskega tenisa po osamosvojitvi. Pred letošnjim turnirjem v Parizu nikdar ni preskočila 2. kroga na turnirjih velike četverice, kampanjo #RG21 pa je začela  s senzacionalno zmago v 1. krogu proti 6. nosilki Bianci Andreescu, ko je po 3 urah in 20 minutah maratona prvič v karieri premagala TOP10 igralko.  Nato je padla Madison Brengle, Katerina Siniakova, danes Sorana Cirstea in sedaj čaka na zmagovalko dvoboja med finalistko OP Francije 2019 Marketo Vondroušovo in 33. nosilko Paulo Badoso. 

''Na teren sem prišla popolnoma pripravljena'', je najprej izjavila Tamara. ''V prvem nizu je bilo res izenačeno, ena sama točka je odločala. Ubranila sem žogo za niz in sem vesela, da sem prišla 'čez'. Ta zmaga mi pomeni ogromno, presrečna sem, da sem v četrtfinalu'', je sijala Konjičanka.

Res vrhunsko je igrala danes. Že v 1. igri je prišla do brejka, a je 31-letna Romunka, 54. na WTA lestvici odgovorila z ribrejkom. Potem se je odvila prava borba, obe sta zadržali svoje servisne igre in odločitev je padla v tajbrejku. Morda je bila za ihod tekme odločilna igra prej, saj je v 12. igri imela Romunka žogo za niz. Boj za vsako točko je dobila Tami, izsilila podaljšano igro in jo dobila s 7/4. 

Cirstea je napadla z vso močjo v 1. igri drugega niza. Imela je tri priložnosti za odvzem začetnega udarca in Zidanškova je vse izničila ter povedla 1-0. Vse to je spodrezalo krila letošnji zmagovalki Carigrada in finalistki Strasbourga, turnirja, ki se je igral tik pred Roland Garrosom. Slovenka je nanizala pet iger zapored, si priigrala dva brejka prednosti in potopila tekmico na terenu Suzanne Lenglen. Romunka se je do konca 1 uro in 26 minut trajajoče tekme v 2. nizu uspela le vpisati na semafor. V prvem medsebojnem obračunu je bilo razmerje točk 73:61, Tamara je zadela 20 vinerjev in naredila prav toliko napak, Cirstea pa je več grešila, saj je ob 20 zmagovitih udarcih naredila 28 nevsiljenih napak. Pri Brejk priložnostih je Tamara zanesljivo odigrala bolje, od 4 je izkoristila 3, Sorana le 1 od 7.


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

4. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Sorana Cirstea (Romania) 7-6(4) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete