Zidanškovi zmanjkalo moči v 3. nizu

27.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je dobro uprla favorizirani Elise Mertens v 1. krogu Roland Garrosa, na koncu ji je zmanjkalo moči.

21-letna Tamara Zidanšek je še v soboto igrala finale WTA turnirja v Nürnbergu, danes pa je že stopila na rdeči pariški pesek, kjer se odvija drugi letošnji turnir velike četverice. V 1. krogu ji žreb ni bil najbolj naklonjen, igrala je proti 20. nosilki Elise Mertens in po treh nizih izgubila s 6-4, 3-6 in 6-2.

Drago je prodala svojo kožo 60. igralka sveta, doma iz Slovenskih Konjic. Favorizirani 20. igralki sveta je uspela vzeti niz, na koncu ji je tudi zmanjkalo moči za morebitno presenečenje. Borila se je več kot dve uri in namučila petkratno zmagovalko WTA turnirjev, letos je bila najboljša enkrat.

Po začetnem otipavanju je 23-letna Belgijka povedla 4-2, Zidanškova je izenačila na 4-4, zadnji dve igri uvodnega niza pa sta spet pripadli Mertensovi. Tudi v 2. nizu je Elise ušla za brejk (3-1), nato pa je na sceno stopila Slovenka in osvojila pet iger zapored ter izenačila rezultat. Začetek 3. niza je še na roko Belgijki, povedla je 2-1, Tami je še uspela znižati z ribrejkom na 1-2, sledili pa so trenutki nasprotnice...kar naenkrat je bilo 5-1. Zidanškova se ni predala, vzela je še en začetni udarec, ni pa ji več uspelo obdržati servisa. Bila je bolj agresivna od Belgijke, saj je naredila precej več vinerjev, ob tem pa tudi več nevsiljenih napak.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

1. krog:

20-Elise Mertens (Belgium) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-4 3-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: @scalo_

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete