Izvrstna Klepačeva do zmage na zaključnem tolažilnem turnirju v dvojicah. Med posameznicami zmagala Sabalenka.

27.10.2019
ŽUHAJ, KITAJSKA - Andreja Klepač je na zaključnem tolažilnem turnirju prišla do naslova v dvojicah.

Andreja Klepač je skupaj z Ukrajinko Ljudmilo Kišenok osvojila turnir dvojiv v Žuhaju, ki ima nagradni sklad skoraj 2,5 milijona USD.

Kot 2. nosilki sta 33-letna Klepačeva, 30. igralka dvojic in 27-letna Kišenokova, 41. na lestvici dvojic, v finalu s 6-3, 6-3 nadigrali prvopostavljeni Kitajki Jingjing Duan in Žaoksuan Jang. Za Koprčanko je to osma turnirska zmaga v dvojicah in ena največjih v karieri za njeno partnerico pa četrta. ČESTITKE !

Klepačeva je tako teniško leto 2019 zaključila na najboljši možen način, letos pa je to njena druga zmaga, saj je bila najboljša tudi v Cincinnatiju, ko je igrala skupaj z Lucie Hradecko. Letos se je udeležila tudi enega turnirja med posameznicami, igrala je v kvalifikacijah Charlestona.

Arina Sabalenka

Arina Sabalenka

V finalu posamične konkurence je zmagala Arina Sabalenka, ki je ugnala 1. nosilko Kiki Bertens iz Nizozemske s 6-4, 6-2.

21-letna Belorusinja je bila 4. nosilka, prišla je do petega naslova v karieri, tretjega letos. Vse je osvojila na azijskih tleh, skupaj štiri od petih. Na WTA lestvici se nahaja na 14. mestu. 27-letna Bertensova je 10. igralka sveta, za las pa je zgrešila nastop na zaključnem turnirju osmerice, ki se bo naslednji teden odvijal v Šenzenu.


WTA Elite Trophy
Kraj: Žuhaj (KIT)
Datum: 22.10.2019 - 27.10.2019
Kategorija: WTA 
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $2,419,844
https://en.wtaelitetrophy.com/

Finale:

4-Aryna Sabalenka (Belarus) beat 1-Kiki Bertens (Netherland) 6-4 6-2

Finale(dvojice):

2-A.Klepac/L.Kichenok (SLO/UKR) beat 1-J.Duan/Z.Jang KIT/KIT) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: wtaelitetrophy.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete