Andreja Klepač z Martinez Sanchezovo osvojila dvojice na Majorki. V 'singlih' je do prvenca prišla Tatjana Maria.

24.06.2018
MAJORKA, ŠPANIJA - Andreja Klepač je v paru s Španko mario Jose Martinez Sanchez slavila na WTA turnirju na Majorki, ki se igra na travi.

Koprčanka Andreja Klepač, ki igra v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, je napovedala dobre rezultate tudi na Wimbledonu. Kako ne, saj je slovensko-španska kombinacija danes slavila na travnatem WTA turnirju na Majorki, kot 1. nosilki sta prišli vse do konca. V finalu sta s 6-1, 3-6 in 10-5 pospravili češki par Šafarova/Štefkova. ČESTITKE !

Za Klepačevo je to šesta turnirska zmaga v dvojicah, za Martinez Sanchezovo že devetnajsta, letos pa sta zmagali prvič, a sta bila kar nekajkrat blizu uspehu. Slavje na Majorki je res dober obet pred nastopom na sveti travi.


V finalu posamične konkurence se je presenetljivo prvega naslova v karieri razveselila Nemka Tatjana Maria. Kljub temu, da je v boju za lovoriko igrala proti favorizirani nasprotnici se ni ustrašila ter po dveh nizih  in 6-4, 7-5 odpravila tretjepostavljeno Anastasijo Sevastovo. 

Latvijka Anastasija Sevastova je bila za nameček še branilka naslova, v 2. nizu je povedla 4-0, pa se že 30-letna Nemka, 79. igralka sveta ni dala. Verjetno si je rekla, 'zdaj ali nikoli' in uspelo je. 

''Od prvega dne sem imela izjemno podporo. Hvala vsem, res ste bili fantastični'', je povedala Maria, ki je bila seveda polna emocij. Pri tridesetih letih osvojiti WTA turnir je verjetno res nekaj posebnega, posebej, če si v soboto priigraš sploh prvi finale in ga nato tudi dobiš. To je bila šele njena druga zmaga v karieri nad TOP20 igralko sveta. 

Tatjana Maria se pri tridesetih letih veseli prvenca

Tatjana Maria se pri tridesetih letih veseli prvenca


Mallorca Open
Kategorija: WTA International
Kraj: Majorka, Španija
Datum: 18.06.2018 - 24.06.2018
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: $ 250,000
https://www.mallorcaopen.org/

Finale:

Tatjana Maria (Germany) beat 3-Anastasija Sevastova (Latvia) 6-4 7-5

Finale(dvojice):

1-Andreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez (SLO/ESP) beat Lucie Safarova/Barbora Stefkova (CZE/CZE) 6-1 3-6 10-3
 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete