Jakupovičeva na Otočcu končala kot finalistka

31.05.2021
OTOČEC - Slovenski teniški igralki Dalili Jakupović se na turnirju ITF World Tennis Tour Krka Otočec open (25.000 ameriških dolarjev) ni uspelo prebiti do naslova zmagovalke. 30-letno Jakupovičevo je v finalnem obračunu s 6:0 in 6:2 premagala izjemno razpoložena Čehinja Miriam Kolodziejova, ki je v polfinalu ustavila že nalet Žive Falkner.

Dalila Jakupović, ki je z današnjim dnem na 300. mestu lestvice WTA v finalu proti 414. igralki sveta ni imela svojega dne. Čehinja, ki je na poti do finala izgubila le en niz (v 1. kolu kvalifikacij) je začela na najboljši možen način in prvi niz dobila s kar 6-0. V drugem nizu je Jakupovićeva povedla z 1-0, a je nato do konca obračuna osvojila samo še eno igro. Končni rezultat he bil 6-0, 6-2. 24-letna Miriam Kolodziejova je na Otočcu prišla do 7. naslova na profesionalnih ITF naslovih, drugega na ITF W25 turnirjih, medtem ko Jakupovićeva na drugi strani ostaja pri 5 ITF naslovih. Največji turnir (ITF W60) je osvojila leta 2018 v Canberri.

“Danes žal ni šlo. Tekmica je igrala zelo dobro. Sama nisem pokazala pravega tenisa. Drugače sem zadovoljna. To je bilo prvič po dveh letih in pol, da sem imela v enem tednu pet tekem. V zadnjem obdobju sem zaradi pandemije namreč igrala manj turnirjev. Želim si, da tudi na drugem turnirju tu na Otočcu ponovim takšen rezultat. Turnir je bil zelo dobro organiziran. Tudi navijači so me spodbujali, pa čeprav sem igrala slabo. Lepo je bilo igrati doma,” je po koncu turnirja povedala Jakupovićeva.

V prihajajočem tednu se bo na Otočcu odvijal še en ITF W25 turnir pod imenom Petrol Open Otočec 2021, na katerem znova nastopilo ogromno slovenskih predstavnic, med njimi tudi Dalila Jakupović.


Krka Open Otočec 2021
Kraj: Otočec (SLO)
Datum: 24.05.2021 - 30.05.2021
Kategorija: ITF WTT
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 25,000 USD

Finale:

Q-Miriam Kolodziejova (Czech Republic) beat 8-Dalila Jakupovic (Slovenia) 6-0 6-2

 

vir: Tenis Slovenija

foto: Tenis Slovenija

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete