Jo-Wilfired Tsonga preko Del Potra do slavja na Dunaju!

30.10.2011
DUNAJ, AVSTRIJA - Zmagovalec letošnjega ATP turnirja v avstrijski prestolnici je Francoz Jo-Wilfired Tsonga, ki je v sanjskem finalu med prvim in drugim nosilcem ugnal Juana Martina del potra.

Jo-Wilfried Tsonga je prvič v karieri premagala Juana Martina del Potra ter na Dunaju dvignil lovoriko za najboljšega, s tem pa se je na ATP Race lestvici, ki pelje na zaključni turnir, pomaknil na 7. mesto (pred Mardya Fisha) in si močno povečal možnosti za nastop.

V prvem nizu nismo videli odvzemov servisa (oba sta zapravila tri brejk priložnosti), zato je odločal tajbrejk, ki pa je šel v roke Argentincu. Del Potro je v 2. nizu z brejkom povedel 2-1 in izgledalo je, da ima lepe možnosti za slavje na Dunaju, vendar se Tsonga s tem ni strinjal. Prevzel je kontrolo nad igro in v nadaljevanju igral boljše, s tem pa mu je tudi uspelo izenačiti v nizih. V 3. nizu je Francoz zadel 9 asov od skupno 25, v 7. igri pa mu je uspelo še enkrat streti servisno igro Južnoameričana. Tekmo je zaključil z igro v kateri ni izgubil točke in zmagal s 6-7(5), 6-3, 6-4.

''Zame je to zelo posebna zmaga, ker se je na turnirju poslovil Thomas Muster, tu pa je bil tudi Goran Ivanišević. Oba sta mi zelo ljuba igralca. Finale je bil dober in mi bo ostal v trajnem spominu'', je zaključil zmagovalec Jo-Wilfried Tsonga, ki je s tem tudi prekinil niz treh zaporednih porazov proti Delpu ter osvojil drugi letošnji turnir.

Jo-Wilfired Tsonga je prvič premagal J.M.Del Potra ter v premiernem nastopu osvojil Dunaj

Jo-Wilfired Tsonga je prvič premagal J.M.Del Potra ter v premiernem nastopu osvojil Dunaj

Juan Martin del Potro ostaja pri dveh turnirskih zmagah v letošnjem letu, na lestvici, ki pelje v London, pa se je sedaj povzpel na 11. mesto.

 

Erste Bank Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 24.10.2011-30.10.2011
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 575,250


Finale:

30.10.2011 F (1) J Tsonga defeats (2) J Del Potro 67(5) 63 64

 

pripravil: L.S.

foto: erstebank-open.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete