Jo Wilfried Tsonga se je vrnil na zmagovito pot s slavjem v Montpellierju

11.02.2019
MONTPELLIER, FRANCIJA - Teniški turnir serije ATP 250 v Montpeliierju sta zadnji dan začinila domača igralca, saj sta se za naslov pomerila Jo-Wilfried Tsonga in Pierre Hugues Herbert. Po dveh nizih je bil boljši Tsonga in se tako vrnil na zmagovalne tirnice.

Francoz Jo-Wilfried Tsonga je v domačem Montpellierju zaigral v 29. finalu in prišel do 17. naslova. Po 15 mesecih se je spet razveselil lovorike, ko je v finalu s 6-4, 6-2 ugnal rojaka Pierra Huguesa Herberta.

Trden kot zid je bil 33-letni Tsonga v finalnem obračunu na svojem, predvsem prvem začetnem udarcu. Dvoboj je bil dolg vsega 73 minut. Tsonga se je uspešno vrnil po sedemesečni odsotnosti zaradi operacije levega kolena.

''Zelo sem srečen in vesel zaradi svoje igre, ki sem jo pokazal ta teden. Zmaga tu, v Montpellierju mi pomeni zelo veliko. Želim si nadaljevati v tem slogu'', je sporočil prvak turnirja Open Sud De France.

Ja, Tsonga je dobil povabilo, saj je zaradi manjka na turneji šele 210. na ATP lestvici, vsaj bil je pred turnirjem v Montpellierju. S tem je najnižje rangiran zmagovalec ATP turnirja po Andujarju lansko leto v Marakešu. Herberta je premagal še tretjič v medsebijnih tekmah.

V Montpellierju so gledalci videli drugi zaporedni finale domačinov, Tsonga pa je sedmi zmagovalec v zadnjih devetih letih. Pridružil se je Gasquetu, Monfilsu in Pouillu. Ta kraj je dobesedno zlat za Francoze.

Herbert je bil v tretjem finalu, iskal je prvi naslov. Poražen je bil leta 2015 v Winston-Salemu in lani v Šenzenu, po današnjem porazu bo moral iskati naslednjo priložnost za prvenec. 


Open Sud De France
Kraj: Montpellier (FRA)
Datum: 04.02.2019 - 10.02.2019
Kategorija: ATP250
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €586,140
https://www.opensuddefrance.com/fr/home

Finale:

wc-Jo Wilfried Tsonga (France) beat 7-Pierre Hugues Harbert (France) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete